Zaanbajes gaat uitbreiden

jc zaanstad

Het Rijksvastgoedbedrijf koopt 14.000 m2 op bedrijventerrein HoogTij naast het Justitieel Complex Zaanstad (Zaanbajes).

De grond zal gebruikt gaan worden voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Het Rijksvastgoedbedrijf treft voorbereidingen voor nieuwbouw op deze locatie volgens Zaanstad.

De gevangenis zelf wordt niet uitgebreid. DJI gaat het gebruiken voor een vervoerscentrum.

De grond aan de Smeet in Westzaan is gekocht van het Ontwikkelingsbedrijf Haventerrein Westzaan BV (OHW). Wethouder economische zaken Gerard Ram zegt in het persbericht van de gemeente Zaanstad blij te zijn met de verkoop:

“Er is momenteel veel vraag naar bedrijfsgrond op HoogTij en dat is mooi. Bij verkoop letten we ook op hoeveel werkgelegenheid de ondernemer met zich meebrengt. Op basis van de positieve ervaringen met het Rijksvastgoedbedrijf en de Dienst Justitiële Inrichtingen bij de vestiging van het Justitieel Complex Zaanstad heb ik hier alle vertrouwen in.”

Eydenberg

In OHW pariciperen de gemeente Zaanstad, de provincie Noord-Holland en het Havenbedrijf Amsterdam participeren. .

Vorige week kocht het Westzaanse bedrijf Eydenberg al 7200m2 grond op HoogTij aan de Schoot, naast het net verhuisde bedrijf Zuiver. Het bedrijf gaat op haar nieuwbouwlocatie een kantoorruimte, showroom, werkplaats en opslag bouwen.

9 Reacties op Zaanbajes gaat uitbreiden

 1. hans van loo says:

  Verheffend hoor de komst van nog meer van dat kaliber….

  • Bep Hogendorp says:

   Gevangenissen horen nou eenmaal bij de samenleving. Het is niet anders. Het is in ieder geval een stabiele werkgever zullen we maar zeggen.

 2. Eelco says:

  Fietsen over en langs de dijk daar wordt wel steeds minder aantrekkelijk. Mooi (lelijk) voorbeeld van hoe het landschap in de verdrukking komt.

 3. Alfred HArtog says:

  lekker nog verder mijn geboorte dorp aan de veldweg verpesten. Had die gevangenis lekker in Amsterdam gehouden daar hoort het thuis.

 4. Peter Blokker says:

  Ik dacht dat er tegewoordig alleen maar taakstraffen werden opgelegt, of kunnen ze die daar ook volbrengen?

 5. Frank Peter says:

  Vermoedelijk wordt er een partycentrum aangebouwd,de inwoners van de bajes hebben geklaagd dat de cellen te klein zijn voor hun feestjes en dat de gordijntjes zo geel worden van de wietdampen…

  • hans van loo says:

   De ironie die ik lees is zeker passend.Ook kent men in het gevangeniswezen grote waszakken waarin een inwoner naar buiten kan worden gesmokkeld….en niemand van het toezicht die vooralsnog iets merkt. Welterusten.

 6. Bruce Latham says:

  Ik heb begrepen dat het gaat om een DV&O (dienst vervoer en ondersteuning) punt gaat, en niet om een uitbreiding van de gevangenis zelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>