Zaans Kwartiertje: Bereikbaarheid voor mensen met een beperking

Goed nieuws voor de fans van het Zaans kwartiertje. De winterstop is voorbij en met een frisse neus beginnen Ruben van Duuren, Katja Zwart en Edwin Kleiss aan een nieuwe reeks podcasts.

Tijdens de wintersport hebben ze gelukkig niets gebroken maar mocht dat wel zo zijn geweest dan vragen ze zich af of ze overal nog heen hadden kunnen gaan. Dat brengt ze gelijk bij het onderwerp voor aflevering 8. De bereikbaarheid van belangrijke plekken in de Zaanstreek voor mensen met een beperking.

Het Zaans Medisch Centrum krijgt er van langs, de niet zo vlotbrug krijgt een recensie en er is een oproep aan de luisteraars om ervaringen te delen.

Ook worden de reacties op eerdere afleveringen doorgenomen. Post is altijd welkom. Reageren kan onder dit artikel of via de mail.

Waar beluister je de Radio Orkaan podcast?

Radio Orkaan heeft een eigen Soundcloud pagina waar alle reportages, columns en kwartiertjes te horen zijn. Ook kun je ons vinden in iTunes, Spotify, Stitcher en andere op andere podcast platformen onder โ€œDe Orkaan podcastโ€.

Weet je zelf een leuk onderwerp voor het Zaans kwartiertje? Laat het ons weten!ย deorkaan@gmail.com

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Bart Prins

  Even terugkomend op je fiets gratis binnen stallen bij het station: dat kan ook met een anonieme ov-pas inderdaad. Die heb ik zelf.

  Het is in het gebouwtje naast de buitenstalling, ingang is onder de trap.
  De eerste 24 uur zijn gratis, daarna is het 50 ct per dag.

 • Siem Meijn

  Reactie op het stukje van het ziekenhuis.

  Toen het ziekenhuis openging en mijn vrouw en ik daarnaartoe wilde met onze aangepaste bus. Kon ik deze nergens parkeren, voor de parkeergarage is hij te hoog. Voor het ziekenhuis mag je niet parkeren. Waar ga ik haar afzetten en waar kan ik onze bus kwijt?
  Wij hebben toen een brief en een mail gestuurd, geen enkele reactie hierop, toen nog maar een keer opgestuurd, u raadt het al geen reactie. Onze dochter zegt pap ik ga ook een brief en een mail sturen. Heeft ze ook gedaan, goed geraden weer geen antwoord en totaal geen reactie. Toe heeft ze de brief en mail weer gestuurd. Het is rot dat ik het zeg maar u raadt het al. (mag nu daar gaan voor de ijskast).
  Wij hebben de bus maar geparkeerd op foute plekken rond om het ziekenhuis. En in de hoop dat wij een prent zouden krijgen. Ik zou deze zeker niet betalen en naar de rechter stappen. Het is toch te gek voor woorden dat wij onze bus niet bij het ziekenhuis kunnen parkeren. Nu zet ik hem bij de eerste hulp met de invalidekaar voor het raam.
  Wij hebben vele malen proberen contact te krijgen met het ziekenhuis, waar kunnen wij onze bus kwijt. Ze reageren geen eens. Persoonlijk vind ik het een arrogant zooitje daar. Totaal geen reactie.
  Wat ik ook niet begrijp dat de gemeente hiervan op de hoogte is maar doen niets. Je had toch wel een klein beetje gehoopt dat men achter haar burgers ging staan maar helaas (zoals ik wel vaker heb gesuggereerd men komt op het pluis te zitten spuit er wat lijm op en doen voor de rest niets want ze zitten lekker.

  • Sinds januari dit jaar zijn er twee parkeerplekken gerealiseerd voor invalidebussen die hoger zijn dan 2.10 m. Deze twee parkeerplekken zijn gerealiseerd aan de noordkant van het ZMC, nabij de ingang van de parkeergarage.
   Bezoekers met een invalidekaart waarbij het voertuig hoger is dan 2.10 m kunnen hier gratis parkeren. Op de website van het ZMC kunt u hier meer over vinden.

 • dick siebeling

  bij mcdonald kunt u parkeren

  • Siem Meijn

   Daar is het heel vaak vol, als de heren of damen van handhaving geen kaart zien die er in hoort krijg je als nog een prent. Terwijl het kenteken bij hun bekend is.

 • Wendy Kind

  Beste meneer Meijn, het is te hopen dat ook iemand van het ZMC leest wat u hier schrijft en erop reageert.

 • Ton de Kleijn

  Wij zetten onze auto altijd bij de sportvelden voorbij de brandweerkazerne,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *