Zaans #PS2023: nr. 4 bij de PVV, Peter van Haasen (interview) 

De Provinciale Statenverkiezingen staan weer voor de deur. Op 15 maart mogen we onze stem uitbrengen op één van de 23 partijen die meedoen. Bij 16 van de 23 partijen staan Zaankanters op de lijst, drie partijen hebben zelfs een Zaanse lijsttrekker. 

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Peter van Haasen. 

Wie is Peter van Haasen 

Peter van Haasen, kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen namens de PVV is nu fractievoorzitter in Zaanstad. Zijn portefeuilles zijn onder andere wonen, herstructurering, openbare ruimte en ruimtelijke ontwikkeling. Hij is een geboren en getogen Zaankanter die al meer dan 50 jaar in Zaandam woont. Op dit moment heeft de PVV 3 van de 55 zetels in handen. 

In het interview legt Haasen uit waarom je moet stemmen op de PVV en specifiek op hem. Hij bespreekt hoe belastinggelden doelmatiger besteedt dienen te worden en hoe de asielzoekers crisis aangepakt moet worden. De wens om kernenergie in te zetten om aan de energievraag te kunnen voldoen wordt ook besproken. Tenslotte vertelt hij wat hij specifiek kan betekenen voor de inwoners van Zaanstad. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“Als je je oplossing gaat zoeken in arbeidskrachten moet je dat niet in asielzoekers doen, maar dan zal je genoodzaakt zijn om Westerse arbeidsmigranten aan te trekken”

Naast Zaankanter Peter van Haasen staat ook Natasja Cornelisse op de lijst (plek 8 Assendelft, ondersteunend raadslid Zaanstad). Lijsttrekker Marco Deen komt uit Zandvoort.

Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de website van de PVV

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden:

Lees hier al ons nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen.

Door Nick Boeske

Deel dit artikel:

Een reactie

 • Louis Dirksen

  CEES, Hoe Constructief, Energiek, Eerlijk en Strijdvaardig is Peter van Haassen?

  We beluisteren wel veel C, maar niet de C die op de maatlat CEES staat. Peter is duidelijk in het vaststellen van feiten, Constateren dus. Dat is iets wat hem onderscheidt van de eerdere kandidaten die vooral sterk zijn in doendenken. Maar als het op werkelijk benoembare zaken aankomt waar je als kandidaat zelf initiatief kunt tonen komt bij Peter de oplossing via Grote Broer Geert. Indirect via de verkiezingen voor de Senaat de PVV sterker maken en zo de PVV onwelgevallige plannen torpederen. Of via de provincie alsnog iets doen tegen Amsterdamse windmolens en het niet doorgaan van de verbindingsweg A8-A9.
  De Energie, daar is heeft Peter duidelijk over. Meer kernenergie. Helaas staat die E ook niet op de CEES maatlat….
  Eerlijk is van Peter van Haassen wel. De controversiele standpunten waar de PVV voor staat worden duidelijk verwoord.
  Strijdvaardig? De vinger leggen op zere plekken en de remedie van de PVV komt strijdvaardiger over dan wat de vorige kandidaten lieten horen. Een klein s’ je, derhalve. Maar of Peter de barricaden op gaat? We gaan het zien.

  Duidelijk is het verschil tussen Peter en de vorige kandidaten. Je kan echt kiezen tussen hem of de twee vorigen in hun vrijwel eensluidend doendenken.
  Met een totaal score van E s komt Peter ex-equo op plaats een en twee, samen met Julie van ’t Veer.

  Voor alle geinteresseerde lezers:

  Rectificatie
  Per abuis is de CEES maatlat tegen Jeroen Olthof gelegd op basis van zijn optreden in Wormer afgelopen zondag. Dat was niet het interview en dus niet terecht.
  Uiteraard zal de beoordeling van het interview waarop zijn CEES factor wordt bepaald, nog volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *