Zaanse corona-besmettingen nemen af, niveau nu ‘ernstig’

Het besmettingsniveau in de Zaanstreek is gedaald van ‘zeer ernstig’ naar ‘ernstig’ met 226 besmettingen per 100.000 inwoners per week. In de vorige zeven dagen was dat nog ruim 450.

In de afgelopen zeven dagen werden er bijna 400 Zaankanters positief op corona getest, vorige week was dat 750, het hoogste aantal sinds half april.

Grafiek boven: aantal besmettingen per week in Zaanstad, Wormerland en Oostzaan samen sinds begin mei van dit jaar.

Grafieken onder: aantal besmettingen per dag (absoluut en gemiddeld) sinds 1 januari van dit jaar. Daaronder besmettingen per 100.000 inwoners per week in Zaanstreek. Data: RIVM, grafieken: De Orkaan.

Aantal besmettingen per dag, de absolute getallen zijn de oranje balken, het gemiddelde over de afgelopen 7 dagen is de blauwe lijn.

De laatste golf bestaat vooral uit een toename van besmettingen, maar ook het aantal ziekenhuisopnames neemt d laatste twee weken weer toe (onder). In juli zijn geen Zaans corona-sterfgevallen gemeld.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • E. Renkema

  Moeten die besmette mensen die een corona injectie weigerden de kosten zelf betalen of gaat dat via de gemeenschap?

  • Jaap Meeuwsen

   Even goed begrijpen dat je na twee vaccinaties nog net zo makkelijk anderen kunt besmetten en zelf besmet kunt raken.
   Maar niet gelijk over vergoedingen beginnen.
   Ik hou maar even in gedachten dat Pfizer dit jaar meer omzet verwacht te draaien dan eerder gedacht.
   Ze rekenen op een totale omzet dit jaar van 78 tot 80 miljard dollar….dus.

   • Henk Luijt

    Je kunt inderdaad nog anderen besmetten als je onverhoopt toch ziek mocht worden. Maar niet net zo makkelijk. Juist veel moeilijker, want je wordt of niet ziek of minder ziek, dus minder besmettelijk.

  • Jan Mulder

   En kunnen dan alle rokers ook hun eigen kosten gaan betalen? En alle mensen die vlees eten? En alle mensen die junkfood eten? En alle mensen die niet sporten? En ga zo maar door? Volgens mij is dit land groot geworden door vrijheden en dat we een eigen keus hebben? Of toch liever het noord Koreaanse model waarin alles moet zoals de staat dat voorschrijft? En inderdaad laten we vooral niet vergeten dat de grote farmaceutische bedrijven dankzij ONS belastinggeld en onderzoek van onze universiteiten 100 miljarden verdienen. Laten we daar eerst eens langsgaan om de “kosten” te verhalen!

 • René Brouwer

  De kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar, behalve de eerste 380 euro eigen risico…

  • E. Renkema

   Dus worden de premies volgend jaar weer hoger?

   • Jaap Meeuwsen

    Jazeker, wij gaan dat betalen hoor, zeker niet de farmaceutische industrie.
    En dan hebben we het niet alleen over de vaccinatiefabrikanten maar wat dat je van alle miljarden ondertussen van de testfabrikanten om maar te zwijgen van alle apparatuur die ingekocht is en waarvan ze voor een behoorlijk deel geen idee hebben waar het gebleven is want de bonnetjes zijn weer eens zoek.
    Dus reken niet op de van Disseltjes enz, nee, Wij gaan dokken !

    Al opgevallen dat het reproductiegetal al weer even op 0,8 staat ondanks alle angstzaaierij over die ” levensgevaarlijke ” Delta variant ?
    En alles maar op donkerrood houden ?

   • Rudolf Jacobs

    Nou, Renkema, volgend jaar nog niet, maar daarna volgt vast een enorme inhaalslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *