Zaanse Golf mag worden verbouwd…

Voor de zekerheid fietsten we vanmorgen nog maar even langs De Zaanse Golf. De verbouwing was achter de rug.

Zaanstad maakte vorige week bekend dat ze vergunning hadden verleend voor het verbouwen van De Zaanse Golf.

Beetje laat dus… (tenzij er opnieuw een verbouwing op stapel staat – zie UPDATE onder)

Op 11 december werd het besluit genomen en op 23 december openbaar gemaakt. Tot 3 februari 2021 kunnen belanghebbenden nog bezwaar maken tegen de verbouwing.

De nieuwe huurder Bunge Loders Croklaan heeft haar naam al op het pand laten zetten. De naam Zaanse Golf is verdwenen, net als de golfvorm van het dak zelf.

In november schreven we al over de verbouwing die toen bijna rond was. Na lang touwtrekken was die verbouwing in de zomer van start gegaan.

UPDATE. Bart de Jong (projectontwikkelaar) schrijft dat in eerste instantie er een balie onder de trap zou komen maar Bunge’ nieuwe intereurarchitect wilde een ruimere hal met een entreebalie. Verplaatsing van een toilet daarvoor betekende wijziging van brandcompartimentering en dat is vergunningplichtig. Maar het pand is dus klaar:

“Bouw- en installatiekundig is het pand gereed en aan de huurder opgeleverd die druk is met de inrichting van het pand. De zesde verdieping (met prachtig uitzicht overigens) wordt voor Bunge nog door het bouwbedrijf vd Gragt de komende weken verbouwd.

Ook komt er nog een fietsenstalling achter het gebouw. Over het schilderwerk van de gevel zijn we nog niet tevreden en het parkeerterrein wordt nog aangepast. Door de Corona is het niet helemaal duidelijk wanneer het kantoorpand in gebruik zal worden genomen. Een ‘opening’ zal daardoor ook wel niet plaatsvinden.”

Vanaf het fietspad langs de Provincialeweg
Augustus 2020
2019


Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *