Zaanse “IS-strijder” Mohanned B. blijkt opschepper

De Syrische vluchteling die in december 2015 op de asielzoekersboot in Zaandam werd opgepakt omdat hij volgens eigen zeggen bij IS hoorde, blijkt zijn betrokkenheid te hebben verzonnen.

Dat meldt het AD op basis van stukken die in handen zijn van de krant. Mohanned B. (19) zou hebben ‘opgeschept’.

B. zou zich vooral ‘stoer’ te hebben willen voordoen volgens gedragswetenschappers, er zijn ‘geen aanwijzingen’ dat hij lid is van een terreurgroep.

B. die in Syrië twee broers door de oorlog verloor, zit overigens nog steeds vast.

In Zaanstad speelde de POV in op de zaak door te suggereren in een advertentie dat er terroristen en oorlogsmisdadigers onder de vluchtelingen zouden zitten.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Barend

    Dat er terroristen onder de vluchtelingen zitten is bewezen, en dat er oorlogsmisdadigers tussen zitten ook! Deze flapdrol Mohanbed B. heeft zelf aangegeven dat hij lid zou zijn van o.a. IS. Heeft dus zelf gezorgd voor stampei. Nu kan je de POV alsnog een tik willen geven dmv te laten zien dat het rondom deze Mohanbed B. uiteindelijk allemaal niet waar blijkt achteraf. Waarom gaat men tientallen undercoffer agenten inzetten in AZC’s?

  • Barend

    Update 29-08-2016: Mohanned B toch veroordeeld vanwege deelname aan een terroristische organisatie! Hoewel het OM om vrijspraak gevraagd had, heeft het de rechtbank hem toch veroordeeld. Gedragswetenschappers hadden vastgesteld dat hij een pathologische leugenaar is en met onzinverhalen zich overeind probeerde te houden. Het verhaal dat hij een trauma heeft wordt hiermee ook sterk in twijfel getrokken. Op zijn mobiele telefoon zijn echter foto’s gevonden waarop hij met wapens staat en uit die foto’s blijkt dat hij IN IEDER GEVAL een gewapend lid was van al-Qaida.
    Zijn symphatie voor de gewapende strijd blijkt ook uit Whatsapp berichten waarin hij blij blijkt te zijn met de aanslagen in Parijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *