Zaanse Kermis-regels strenger, maximaal 2 jaar totaal kermisverbod

De kermis op de Burcht in Zaandam krijgt dit jaar nog strengere regels dan in 2022. Mensen die zich misdragen kunnen nu ook een gebiedsverbod krijgen. Je mag dan het kermisgebied voor langere periode niet betreden.

Dat verbod kan ook voor andere delen van Zaanstad gelden. “Als je je misdraagt op de kermis in Zaandam ben je dus ook niet meer welkom in Wormerveer en Assendelft. De duur van het verbod kan, afhankelijk van de overtreding, oplopen tot twee jaar” aldus het persbericht van Zaanstad.

Rondom het kermisterrein komen net als vorig jaar hekken. Ook is er opnieuw cameratoezicht tijdens de kermis en worden bezoekers ’s avonds gefouilleerd. Tassen van bezoekers worden dan op wapens en verboden middelen als alcohol en drugs gecontroleerd door beveiligers.

Ook dit jaar heeft gemeente Zaanstad met de exploitanten van de kermis afgesproken dat er geen (imitatie)wapens als prijzen worden gegeven.

Prikkelarm

De kermis op de Burcht in Zaandam is dit jaar van vrijdag 1 september tot en met zondag 10 september. De opbouw van de kermis is dinsdagavond 29 augustus begonnen. Op de Burcht kan t/m 12 september niet geparkeerd worden.

Zaterdag 2 september van 13.00 – 14.00 is de prikkelarme kermis. De muziek staat dan zachter en de lampen worden zo veel mogelijk uitgezet of gedimd. Ook draaien de attracties, als dat kan, op lagere snelheid. 

Op woensdag 6 september om 15.00 uur wordt er een kindermiddag georganiseerd. Dan komen er twee robotfiguren (transformers), waarmee kinderen op de foto kunnen.

Door Piet Bakker. Bron: persbericht Zaanstad, foto Erik Esteie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *