Aankomende donderdag heeft De Maatschappij een bijzondere spreker op het programma staan. Het gaat om Zaankanter Job van der Voort (33). Een man met welgeteld nul kantoren. Maar met zijn ‘in no-time uit de grond gestampte miljardenbedrijf’ genoeg geld om vers binnen te komen op de Quote 500-lijst.

Om eerlijk te zijn, en dan zijn we heel even eerlijk, hadden we nog niet van Job gehoord. Maar de snelheid waarmee deze onlineondernemer zijn positie pakte is dan ook ongekend: 

‘Tweeëneenhalf jaar na de start telt Remote ongeveer 500 medewerkers, duizenden klanten en nul kantoren. Inmiddels praten wij over 1000 medewerkers in 70 landen.’

Tijdens de lunchbijeenkomst die ook voor niet-leden toegankelijk is (van 12:00 – 14:00 uur in LAB44) vertelt hij over ‘zijn avontuur hoe hij als middelbare scholier en student Neurowetenschappen tot oprichter van Remote is gekomen.’

Over De Maatschappij

De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel, kortweg De Maatschappij, is een onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit overheid, bedrijven en kennisinstellingen. Van zzp’er tot wethouder, van directeur tot docent. Het netwerk stelt open en onbevangen met elkaar in gesprek te gaan om verder te denken dan het eigen vakgebied en het eigenbelang. De geschiedenis van het departement Zaanstreek gaat terug tot 11 mei 1900. De drijvende kracht bij deze oprichting was de heer J.A. Laan. Deze Wormerveerse industrieel probeerde door het nemen van allerlei initiatieven de welvaart in de Zaanstreek te vergroten.