Juliëtte Rot, fractievoorzitter van Democratisch Zaanstad, had ‘vernomen’ dat er geen tien alleenstaande tienermoeders in de doelgroepwoningen in de nieuwbouw aan de Badhuisweg zouden komen, maar ‘enkelband-jongeren. Daarover stelde ze vragen aan Zaanstad.

Onjuist volgens de gemeente: “Op de locatie Badhuisweg komen 120 sociale huurwoningen. 20 woningen hiervan worden door Rochdale aangeboden aan bijzondere doelgroepen: één verdieping van 10 woningen voor jonge moeders en één verdieping van 10 woningen voor ouderen.” (De kwalificatie ‘broodje aap’ komt voor rekening van De Orkaan.)

Dat er in plaats van de alleenstaande (tiener)moeders enkelband-jongeren zouden komen zou volgens Rot met omwonenden zijn gedeeld op een informatieavond. Dat kan dus niet kloppen volgens de woordvoerder van wethouder Harrie van de Laan.

Rochdale zei eerder ook al tegen De Orkaan dat ze geen idee had waar dat ‘nieuws’ vandaan kwam: “er komen 10 Afghaanse ouderen, 10 jonge moeders en 100 reguliere sociale huurders.” De overige 100 woningen worden aangeboden via woningnet ‘middels normale werkwijze’ aldus Zaanstad.

Door Piet Bakker. Bronnen: vragen DZ, reactie Zaanstad, eerder nieuws op De Orkaan. Afbeelding: plannen voor de nieuwbouw (Rochdale).