Marleen Catsburg-Reurslag wordt de nieuwe raadsgriffier van Zaanstad. Zij werkt nu al als plaatsvervangend griffier bij Zaanstad. Het is de bedoeling dat zij op 22 december begint.

Zaanstad zit al sinds maart 2022 zonder griffier toen Jorrit Jongbloed naar Eindhoven vertrok. Raymond Jeene werd in juli 2022 griffier maar hij vertrok vrijwel onmiddellijk wegens ‘persoonlijke omstandigheden’. Waarnemer André Maaskant hield het per maart 2023 voor gezien. Daarna werd interimmer Marcel van Dam ingehuurd.

De griffier is adviseur van de gemeenteraad en zorgt dat het proces van de politieke besluitvorming goed verloopt. Voorzitter van de werkgeverscommissie, raadslid Annemarie van Nieuwamerongen, zegt in het persbericht van de gemeente blij te zijn met de voordracht:

“Marleen is al meerdere jaren werkzaam als raadsadviseur en plaatsvervangend griffier bij Zaanstad en komt dus uit de eigen gelederen. Zij beschikt over ruime kennis en ervaring en zij is goed bekend met de organisatie. Wij kennen haar als een gedreven, prettig en toegankelijk persoon die zich richt op de onderlinge verhoudingen. We zijn trots haar te kunnen voordragen”.

Marleen Catsburg: “Het is heel bijzonder om griffier te zijn voor de gemeente waarin ik geboren, getogen en woonachtig ben.” Catsburg werkt al sinds 2008 voor Zaanstad. Eerst bij de Schuldhulpverlening, de laatste jaren als raadsadviseur. Ze deed de Havo op het Blaise Pascal College en volgde daarna een opleiding aan de HvA.

Op 30 november besluit de gemeenteraad over het aanwijzen van de nieuwe griffier.

Door Piet Bakker. Bronnen: persbericht Zaanstad, Linkedin (ook foto), eerder nieuws op De Orkaan.