Zaanstad kan (nog) geen griffier vinden

Zaanstad zit al bijna een jaar zonder griffier. En de zoektocht naar een nieuwe wil maar niet vlotten. Als tijdelijke oplossing wordt interimmer Marcel van Dam ingehuurd (Zaanstad: “bereid gevonden om de functie van waarnemend griffier te vervullen”).

Zaanstad zoekt al sinds oktober 2022 naar een nieuwe vaste griffier. Van Dam was eerder Interim-griffier in Eindhoven, Haarlem, Rotterdam en Zoetermeer.

Een jaar geleden – maart 2022 – maakte griffier Jorrit Jongbloed bekend dat hij Zaanstad ging verruilen voor Eindhoven. Zaanstad stelde in juli 2022 Raymond Jeene als nieuwe griffier aan maar die vertrok meteen na de zomer weer wegens ‘persoonlijke omstandigheden’. Waarnemend griffier André Maaskant houdt het per 23 maart voor gezien. En omdat Zaanstad nog geen nieuwe griffier heeft gevonden wordt Marcel van Dam (van marcelvandamadvies.nl) ingehuurd (“Heeft u een interim-manager of -griffier nodig of een projectleider voor een proces met veel spelers en veel tegengestelde belangen? Wilt u een vastgelopen traject weer vlot trekken? Behoefte aan een sparringpartner? Aarzel niet en bel mij op.”)

Net als bij de burgemeester en een gemeentesecretaris moet een interim-kracht invallen bij Zaanstad.

Lees ook: Ontslag voor nieuwe griffier Zaanstad

Foto: links Van Dam, rechts van boven naar beneden Jeene, Jongbloed, Maaskant.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Gerrit Vinke

  Ingehuurd, dan krijg ik altijd een beetje het gevoel dat dit klauwen met geld kost, geld wat je overigens voor andere doeleinden zou kunnen gebruiken.
  Wie het weet mag het zeggen, maar wat kost zo’n man per uur?

 • hans van rheenen

  Niemand zit te wachten op deze baan?

  De beloning is volgens Linkedin Zaanstad tot € 8758,00 en dan ook nog vlak naast het station en standaard in de vacatures: … met leuke collega’s.

  Met interim managers worden de kosten tenminste verdrievoudigd, maar dan heb je tenminste wat!

  • Jacob Cabida

   Tjonge! En dan de gedachte in je achterhoofd dat onze gemeente problemen heeft met het budget. Handige zet om dit er nog even bij op te stapelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *