Zaanstad: IKEA denkt nog na

Wethouder Gerard Ram (Economie) heeft gereageerd op de berichtgeving van het Dagblad Zaanstreek dat Ikea geen groot warenhuis in Zaandam wil bouwen: “Ikea moet nog een investeringsbeslissing nemen.”

Ram stelt dat Zaanstad “met enige regelmaat contact met Ikea heeft en dat Ikea nadenkt over de vorm van de vestiging in Zaandam is u en ons bekend. De grond is van hen en ook aan hen om die in te vullen en de afspraken over de infrastructuur en onze inspanningen daarvoor staan nog steeds.”

Met IKEA is afgesproken dat de Bruynzeelhallen gesloopt worden. De Zweedse winkelketen heeft volgens Zaanstad “haar bijdrage aan de kosten van inrichting van openbare ruimte aan de gemeente overgemaakt en heeft de grond van de Regionale Ontwikkelmaatschappij Noordzeekanaalgebied (de RON) verworven.”

Die aankoop is eind 2017 gerealiseerd, maar, zo schrijft Ram: “Ikea moet nog een investeringsbeslissing nemen.”

Over de koop van grond om een tweede ontsluitingsweg te bouwen is de gemeente in overleg met de eigenaren.

Juliëtte Rot van DZ heeft inmiddels vragen over de zaak gesteld. Ze wil dat het college bij IKEA navraag doet over de plannen en “Indien uw college al eerder met deze informatie bekend was, om welke reden(en) heeft uw college besloten om deze informatie (nog) niet met de gemeenteraad te delen?”

Dat laatste lijkt getuige de brief van Ram dus niet het geval. Een woordvoerder van Ikea heeft in Dagblad Zaanstreek gesteld dat er misschien wel een ‘kleinere’ winkel in Zaandam komt. Of dat in het ‘regelmatige’ contact met Ikea ter sprake is gekomen staat niet in de brief.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • P.A.Blokker

  Ram stelt dat Zaanstad “met enige regelmaat contact met Ikea heeft, eens in de b.v 5 jaar is ook regelmaat

 • Egbert Visser

  Van uitstel komt afstel.
  De woorden van de woordvoerder van Ikea zeggen genoeg “misschien komt er wel een kleinere winkel”
  Het zal me niks verbazen als het hele winkelplan straks wordt afgeblazen en dat Ikea het terrein met een flinke winst verkoopt aan een projectontwikkelaar die woningen op het terrein gaat bouwen.

 • Willemsen

  Ben toch wel een beetje benieuwd voor welk bedrag de gemeente dat stuk grond aan Ikea heeft aangeboden met daarbij als optie dat Ikea de aanwending van die grond zelf mogen invullen. Straks kan/gaat ze daar die of een aardig stuk grond doorverkopen voor een aantrekkelijke prijs.

 • joop tralala

  Met “misschien”en “zou kunnen” krijg je de Gemeente Zaanstad altijd plat. Kijk naar de beloftes van de NS die ook niet werden nagekomen.Of het muziekcentrum.En Ikea houdt ze aan de lijn totdat er een koper is gevonden die een leuk bedrag wil neerleggen.

 • jan

  dat wordt dus geen Zweedse Balluh eten 😉

 • Paladijn

  Investering van ikea. Over enige tijd met grote winst weer doorverkopen en dan gierend van het lachen een lange neus maken naar die domme naïeve ambtenaartjes van de gemeente Zaanstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *