Zaanstad: Kraaien gaan naar Rooswijk

De vondst van noordse woelmuizen en waterspitsmuizen op het toekomstige Kraaienterrein in Rooswijk betekent volgens B&W van Zaanstad niet dat de verhuizing van de hockeyvereniging niet door kan gaan.

Zaanstad gaat ontheffing aanvragen om toch te mogen bouwen, het leefgebied van de beschermde diersoorten wordt volgens de gemeente niet aangetast.

B&W van Zaanstad schrijven dat in antwoord op vragen van PvdD, GL, Denk en SP waarin geïnformeerd wordt naar de strategie van Zaanstad als er bij het nieuwe onderzoek inderdaad beschermde diersoorten worden aangetroffen. Eerder deze week werd bekend dat er inderdaad noordse woelmuizen en waterspitsmuizen zijn aangetroffen.

Maar de Kraaien komen toch naar Rooswijk aldus B&W:

“Als de Noordse woelmuis wordt aangetroffen, dient een ontheffing aangevraagd te worden voor deze diersoort. In het leefgebied komen heel veel Noordse Woelmuizen voor. Het leefgebied wordt niet aangetast, ook als de soort binnen het plangebied wordt aangetroffen. Daarmee is de beschermde diersoort geen belemmering voor het verkrijgen van de ontheffing. Daarmee is de realisatie van een sportpark op deze locatie mogelijk.”

De raad hoeft zich volgens het college ook niet meer over de beslissing uit te spreken, dat heeft ze namelijk al gedaan. Ook is er volgens B&W geen aanleiding om alternatieve locaties voor De Kraaien te onderzoeken. De vragenstellers suggereren sportpark de Vijfhoek maar dat is niet niet aan de orde volgens het college, bovendien verwachten ze dat Rood-Wit daarheen zal verhuizen om ruimte te maken voor de Nieuwe Slag.

Foto boven: de Fortuin-locatie vanuit de lucht (Google Earth).

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Reinder Wim

    Tja, die noordse woelmuizen c.a. in hun “natuurlijke habitat” op dat voormalige thans overwoekerde schoolterrein. Wat zouden ze daar geleerd hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *