Zaanstad pakt fietsendiefstal aan… met spandoek

Fietsendieven in Zaanstad zijn er vanaf nu GLOEIEND BIJ. Het is duidelijk: HET SPEL IS UIT. Ze worden KEIHARD aangepakt.

De politie heeft namelijk een SPANDOEK opgehangen. De aanblik alleen al zal tot een fikse afname van diefstallen leiden. De potentiële dief is namelijk GEZIEN!

Dat wil zeggen, dat staat op het doek. Hij (of zij, je weet maar nooit) wordt namelijk niet echt gezien. Er hangt geen camera, er komt geen agent extra langs. Maar de domme dief weet dat natuurlijk niet en gaat ergens een fiets stelen waar geen spandoek hangt.

IJzersterk
Wij vinden dat een ijzersterk communicatie-idee. Het verdient navolging. Ook bij stoplichten, zebrapaden, winkels, café’s en bokketochies… WIJ ZIEN U WEL (maar we zijn er niet). God ziet natuurlijk alles, maar de Zaanse politie is een goede tweede.

De politie had volgens een bericht in Dagblad Zaanstreek nog een tip ook: “We adviseren iedereen dan ook om hun fiets goed op slot te zetten.” Je moet er maar op komen…

fietsendief

De spandoeken zijn opgehangen bij station Krommenie-Assendelft en in Zaandam bij het Noordschebos (foto).

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Henk

  OE, ze moeten eens uit de bosjes vandaan komen

 • Thijs Walstra

  Zag net een dief met het spandoek lopen

 • Huibert Latenstein

  Typisch Zaanstad dat belachelijke doek, oh oh wat zal het inbrekersgilde daar bang van worden!!!!!!!!!!!!! Als ze eens wat willen doen laat de gemeente dan voor meer politie/handhavers op straat zorgen. Zodat je niet meer bijna aangereden wordt op de Gracht en eens gaan handhaven voor al die verkeerd geparkeerde auto’s. Ze kunnen het nog niet eens goed strak ophangen.En wat een “”””wijze”””” tip adviseren je fiets goed op slot te zetten. Nou de politie heeft kennelijk weinig vertrouwen in het i.q.van de Zaankanters. Wat en stom gedoe!!!

 • Mulder

  Zonde van het besteden geld en te gek van verdere woorden

 • Barend

  Huibert, het gaat om fietsendieven niet om het inbrekersgilde. Als het om inbrekersgilde zou gaan dan had de tekst ff anders moeten worden, iets met in het donker zie ik je ook. Trouwens; gilde. Dat betekent toch zoiets als dat het een vak is wat beoefendt word door geoefende mensen? Teveel eer zou je zeggen. Toch betekent het ook dat je je goed moet wapenen om deze vaklui het moeilijk te maken. De cijfers uit (1) simpel onderzoekje bracht naar voren dat slechts 12% van fietsen goed op slot stonden. Daarbij vraag ik mij dan ook af wanneer je volgens de politie je fiets dan wél goed op slot hebt staan. Volgens mij is deze vraag nou één van de achterliggende bedoelingen van de politie-spandoek-actie.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *