Zaanstad wil brouwerij op terrein Zaandijkerkerk

De gemeente Zaanstad wil het bestemmingsplan in Zaandijk zodanig laten wijzigen dat er een brouwerij, horeca en een winkel kunnen komen.

Dat past in het plan om het gebied rond de Zaandijkerkerk te ontwikkelen. Dat gaat dan om de kerk, maar ook om de verbinding naar de Zaanse Schans. Voor de ontwikkeling van het gebied heeft de gemeente al een subsidie gegeven. De gemeente is nu bang dat het gebied verloedert.

Er mag van de gemeente een bierbrouwerij komen, de mogelijke parkeeroverlast is minimaal volgens de gemeente. In de plannen staan ook artists impressions van de nieuwe brouwerij inclusief horeca en winkel.

Laten we het maar meteen zeggen, De Orkaan vindt de plannen van Architect Hooyschuur niet zo heel erg mooi… en we worden een beetje moe van neo-Zaans…

brouwerij5

brouwerij4

brouwerij2

brouwerij1

brouwerij3

 

Deel dit artikel:

8 reacties

 • j.molenaar

  Dat het een mooie plek mag worden,voor wonen,werken en vermaak,met de kerk als middelpunt.

 • Mart

  Goed gezegd Marco. Wat de redactie vindt is niet relevant voor een nieuwsartikel. Daar heb je opiniestukken voor. En zorg dan meteen dat je je mening goed onderbouwt. De Orkaan is een fantastisch initiatief dus hopelijk houdt de redactie het een beetje professioneel.

 • De Orkaan

  Wij van De Orkaan zijn liever relevant dan objectief. Dat laatste bestaat namelijk niet. Je kiest onderwerpen, invalshoeken en bronnen en daarmee ook voor een bepaalde kijk. Wij plaatsen nooit ronkende persberichten één op één op de site. Hier verstoppen we onze mening niet: het stukje ‘Hoop’ heeft de uitstraling van McDonald’s, en echt waar: wij worden erg moe van telkens weer neo-Zaans. Daar kan je het niet mee eens zijn, en dan zet je dat in de comments. En wij laten dat probleemloos toe. Iedereen happy toch?

 • Ruud

  Ja maar is een mening over smaak van de Orkaan relevant?

 • De Orkaan

  Tja, daar zullen de meningen wwel over verschillen, net zoals smaken. Wij zijn blij dat er wat met dat gebied gebeurt (ook een mening natuurlijk) maar zijn niet zo onder de indruk van het ontwerp, en dat komt ook omdat we een beetje moe worden van al dat neo-Zaans. Zoals gezegd, dat is maar een mening, en dat zal de realisatie van het plan geen strobreed in de weg leggen.

 • Wat mij opvalt bij al die architecten is dat ze allergisch zijn voor groen. En dan niet Zaans groen, maar bomen. Ik juich dit initiatief toe, maar ben wel benieuwd of het daar genoeg aanloop kan genereren. Ik hoop in ieder geval dat er andere inkomsten uit commerciële activiteiten de drager van het project worden. Qua ontwerp zou het wat uitnodigender en sfeervoller kunnen. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

 • Jan Schoen

  Al dat fantasieloze gefröbel met namaak neo-Zaans. Het begint op een opgelegde architectonische doctrine te lijken.
  Kan of mag er nu echt niets anders meer ontworpen worden? Overigens juich ik het initiatief voor een brouwerij toe. Wie weet kan ik dan binnenkort eens een pittige ‘Zaans bocht – blond’ drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *