Zaanstad zoekt tellers voor € 58 (geen kandidaat raadsleden)

Zaanstad zoekt nog ‘stemmentellers’ voor de avond van 21 maart, na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen. Voorzitters en leden van het stembureau zijn er genoeg.

De tellers (18 jaar of ouder) moeten vanaf 21.00 uur aan de slag. Om geselecteerd te worden moet je “een kennistoets” (rekentoets?) afleggen.

Voorzitters en leden van stembureaus heeft Zaanstad niet meer nodig. Daar geldt trouwens één extra voorwaarde: je mag geen lid van de gemeenteraad zijn of op de lijst voor de komende verkiezingen staan. Dat gaat dus om 269 kandidaten en een handjevol zittende leden die niet op de nieuwe lijst staan.

Dat is een aanbeveling van het presidium van de gemeenteraad (de fractievoorzitters). De vraag is natuurlijk voor hoe onnozel de fractievoorzitters de inwoners van Zaanstad houden? Die komen kennelijk al weifelend de Havenschool binnen, zien daar (we noemen maar een dwarsstraat) POV-leider Harrie van der Laan zitten of PvdA’s Rienk Spiekstra of Theo de Draaier, 18e bij het CDA, en denken dan: stem Harrie, Rienk of Theo! (wij dachten van niet)

De foto boven maakten we tijdens het tellen in Oostzaan in 2017, daar (en ook in Wormerland) zoeken ze trouwens voorzitters en leden voor het stembureau – geen tellers, dat doen de leden daar zelf:

“Iedereen van 18 jaar en ouder die op vriendelijke en correcte wijze met mensen om kan gaan, enige administratieve ervaring heeft en flexibel inzetbaar is, kan in aanmerking komen voor één van bovenstaande functies.”

Ook in Oostzaan en Wormerland wordt een kennistest afgenomen.

PS: ook de mededelingen uit het Presidum zijn geheim (pardon: ‘niet openbaar’), maar omdat we vrienden op de gekste plekken hebben kregen we ze toch… kan meteen meegenomen worden in het grote LEK-onderzoek.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *