Wie wordt de ‘verhalenverteller’ van Zaanstad? Een mooie baan voor een ZZP’er met een groot Zaans netwerk en veel ervaring met sociale media. Misschien solliciteren we zelf wel!

Volgens de advertentie van de gemeente is de verhalenverteller “iemand die initiatieven van bewoners en maatschappelijke organisaties in de stad doorvertelt en met elkaar verbindt. Zo helpt de verhalenverteller de gemeente met de ondersteuning van initiatieven in de wijk en inwoners die zelf initiatieven willen nemen.”

De verhalenverteller plaatst “verhalen, artikelen, activiteiten en filmpjes op een Facebookpagina”. Welke pagina is niet geheel duidelijk, die van Zaanstad zelf is een beetje zielig met slechts 580 ‘likes’.

Ook Twitter en YouTube moeten worden ingezet door de verhalenverteller die o.a. ideeën moet krijgen via (online) platformen. Het doel:

“Binnen drie maanden is de verhalenverteller een onmisbare schakel in de stad voor het doorvertellen van bewoners- en maatschappelijke initiatieven.”

Geruststellend: “De verhalenverteller hoeft niet altijd alles zelf te doen, want er wordt ook gebruik gemaakt van communicatie van anderen (liken, retweeten).

Dus, ben je enthousiast, positief, inspirerend, zelfredzaam, initiatiefrijk, communicatief en representatief; breng je mensen in beweging in plaats van ze alleen te informeren, heb je een communicatieve en/of journalistieke achtergrond, kan je goed overweg met online en nieuwe media, heb je een Zaans maatschappelijk netwerk… dan kan je solliciteren.

Voor ongeveer 40 uur per maand betaalt gemeente € 2.000 per maand. De aanstelling is voor een half jaar met kans op verlenging. Na drie maanden volgt een evaluatie. Hier solliciteren.

De verhalenverteller start naar verwachting in september 2015.