Deze week in ZaanTube: Zaandam rolstoelonvriendelijk, schoorsteenbrand in Wormer en meedenken over het Hembrugterrein.

Daarnaast video’s over de protestkaarten tegen bezuinigingen bij het Noordhollands Dagblad, de nieuwe ‘zuivere’ koffiezaak op station Zaandijk – Zaanse Schans, en de Andors Jazz Band in Wormerveer.

Ook de links naar eerdere video-items op De Orkaan over: Poelenburg on Ice, Werk aan de Thorbeckeweg, nieuwe bestemming voor het Chromos-pand in Krommenie, Dagblad Zaanstreek 25 jaar, Monumenten Spreken en fietswrakken bij station Zaandam.

En goed nieuws: RTV Zaanstreek heeft nu ook haar eigen YouTube-kanaal. Vorig jaar begon de Zaanse streekomroep al met tv, maar dat was alleen op het eigen ’traditionele’ kanaal te zien. Nu dus ook te bekijken en te delen via YouTube. Vooralsnog zijn eerst de filmpjes uit december (Santa Run!) en januari (The Pilgrims!) te bekijken. Hier de trailer:

ZaanTube presenteert elke zondag verse Zaanse YouTube-filmpjes.

Verse films

Zaandam moet rolstoelvriendelijker worden (NH Nieuws)

Schoorsteenbrand Badhuisstraat Wormer (VCmovie1 Regio – 11)

Uitnodiging om mee te praten over de toekomst van het Hembrugterrein, met wethouder Dennis Straat en ondernemer Bas Kinsbergen (Gemeente Zaanstad). (42 keer bekeken – dat kan beter!)

Protestkaarten tegen bezuiniging Noordhollands Dagblad overhandigd (NH Nieuws)

Oude stationsrestauratie Zaandijk-Zaanse Schans werkplek voor ex-gedetineerden (NH Nieuws)

Andors Jazz Band in de Lorzie Wormerveer (Facebook Wormerveer)

Eerder videonieuws deze week op De Orkaan

En Orkaan-video’s: Poelenburg on Ice, Werk aan de Thorbeckeweg, Dagblad Zaanstreek 25 jaar, Monumenten Spreken en fietswrakken bij station Zaandam. Abonneren op ons kanaal is ook mogelijk, zie alle films meteen als ze online komen.

Bekijk hier eerdere afleveringen van ZaanTube.