Een dak boven het hoofd, eten, drinken, zuurstof en de Zaan… dat zijn onze levensbehoeften.

Maar… er bestaan Zaankanters die het zonder onze Zaanstreek doen: die de Zaan verlaten!

Hoe houden zij zich staande met die kwelling, de heimwee, het constant aanwezige verlangen…

 Wij informeren hoe het hen vergaat.

  • Waarom?! Ik verliet de Zaan drie jaar geleden omdat ik een nieuwe baan had gevonden in Los Angeles, USA. Eerder woonde ik ook al in Amsterdam en in Limburg. Dit was de eerste keer dat ik naar het buitenland verhuisde. Ik vond het best eng! Maar ik heb er geen spijt van gehad. LA is een bijzondere stad, en ik leerde hier mijn huidige partner kennen. Met hem heb ik zelfs even in Ierland gewoond en nu zijn we weer terug in Venice.
  • Verdriet? Ik ben blij dat ik weg ben gegaan omdat ik het heel gaaf vind om meer plekken op de wereld te leren kennen dan alleen de omgeving waar ik ben opgegroeid.
  • Ah toe.. een beetje verdriet dan? Wat ik het meeste mis is mijn familie en vrienden. Maar van de zomer ben ik weer een tijdje in Nederland, dus dan zie ik iedereen weer.
  • Mooi! De mooiste plek in de Zaanstreek is de Zaan – het water bedoel ik. Het geeft voor mij de Zaanstreek een eigen karakter. En tijdens mijn school- en studententijd was mijn favoriete plek in de Zaanstreek dance club de Waakzaamheid.
  • Wat sleept je er doorheen? Het is hier ook leuk, omdat Los Angeles een heel open-minded stad is. Er wonen veel creatieve en ondernemende mensen uit alle windstreken en je wordt als nieuwkomer makkelijk geaccepteerd. Er is veel laagbouw, dus je kunt steeds de lucht en de heuvels zien. De tuinen staan vol mooie bomen en bloemen en het is meestal zonnig en warm. Het strand is voor ons op loop- / fiets afstand en in de heuvels kun je mooi wandelen. Ok, LA heeft ook nadelen – de vele auto’s en de problemen met de droogte in Californië bijvoorbeeld. Maar wat mij betreft is het een stad om van te houden!
  • Groetjes uit Venice, Los Angeles! Ik doe de groeten aan mijn ouders, mijn zus, haar vriend en hun dochtertje, ooms en tantes, neven en nichten, en mijn Zaanse vriendinnen.

Je kunt bij Marleen op bezoek via Google Earth, kijk hier maar eens.

Marleen-at-the-Beach
Marleen in haar Amerikaanse omgeving. De fietsen doen ons in elk geval nog aan de Zaanstreek denken!