ZMC-fietspad ‘dit jaar’ open…

Het fietspad langs het ZMC is wel af maar nog niet open. Voor het eind van dit jaar (dus binnen 3 weken) moet daar verandering in komen.

Volgens Zaanstad ontbreekt een deel van de verlichting en moet besloten worden of er paaltjes op het fietspad komen.

De woordvoerder van verkeerswethouder Slegers belooft dat het verkeersbesluit ‘dit jaar’ nog genomen wordt. De dag na publicatie van dat besluit kan het fietspad open. Bezwaren hebben geen opschortende werking.

De Fietsersbond is niet geraadpleegd over de paaltjes, maar die zijn geen fan van deze obstakels.

De voorgeschiedenis begint eind september 2019 als het pad af lijkt te zijn maar nog niet open is, begin oktober gaat dan toch het pad open, maar die vreugde is van korte duur omdat op last van de gemeente er hekken geplaatst worden (een ’tijdelijk oplossing’ volgens Zaanstad). Rond 20 oktober zou het fietspad dan geopend worden, maar dat bleek ijdele hoop. Begin november bleek Zaanstad een bordenplan te eisen.

Ondertussen is vanwege het veiligheids-wachten wel een onveilige situatie rondom het ZMC ontstaan, omdat het fietspad niet toegankelijk is, laveren fietsers en scooters nu tussen de voetgangers door, ook op het smalle voetpad dat door hekken is afgezet.

fietspad zmc dec 2019 orkaan


bronnen: tips Orkaan-lezers, langsfietsen, eerdere berichtgeving, contact gemeente, ZMC en Fietsersbond, foto’s: Orkaan

Deel dit artikel:

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *