Weer fietsen langs de Gouw (filmpje)

Blijft dit fietspad in de winter sneeuwvrij? We denken/hopen van wel: eronder liggen immers de leidingen van het Warmtenet Zaandam-Oost.

Het fietspad is maanden afgesloten geweest maar sinds een week weer toegankelijk.

De Orkaan checkte dat nieuws meteen door het vernieuwde pad af te fietsen met de iPhone in de rechterhand (dat mag inderdaad niet, maar voor een goed verhaal hebben we wel wat over).

Het enige slechte nieuws is dat het fietspad langs het ZMC nog steeds niet klaar is. Alhoewel… het is wel klaar, maar nog niet open. Bij een eerder bericht (7 oktober) over dat fietspad (met filmpje) meldde de woordvoerder van het ziekenhuis dat het ‘over twee weken’ open zou zijn… niet gelukt dus…

UPDATE: Jolanda van de Walle van het ZMC zegt op vragen van De Orkaan dat het misschien nog wel even kan duren. Aanvankelijk zou het fietspad gelijk opengaan met de Zorgboulevard, maar daar moet nog een verzinkbare paal tegen het aurtoverkeer komen (een ‘poller’ dus). Nu het ZMC het fietspad open wil stellen voor die algehele opening, eist Zaanstad een ‘bordenplan’ dat eerst bij de gemeente moet worden ingediend en goedgekeurd voordat het fietspad open kan.

 


bronnen: tip van Orkaanlezer Nico van der Velden over de opening, onze eigen fietstocht, reactie ZMC en eerder nieuws op De Orkaan over het warmtenet, de openstelling van het fietspad en over het fietspad langs het ZMC.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *