Gisteren schreven wij over de inloopavond in winkelcentrum Rozenhof, waar een maquette en tekeningen getoond werden van een woontoren aan de Zaandamse Rozengracht. Onze gok was dat de toren op de Rozenhof zou komen.

We zaten ernaast.

De ‘Rozengrachttoren’ is gepland naast de V&D waar nu de bankjes staan.

Het bestemmingsplan voor die plek voorziet op dit moment in een woontoren van zo’n 35 meter hoog, maar het plan is om daar nog 2 woonlagen bovenop te gooien (naar 53m hoogte). Uiteindelijk zal de toren 40 woningen herbergen en op de begane grond voorzien in 350m2 commerciële ruimte.

Nieuwe situatie Rozengrachttoren

De markt
Met de Zaanse marktkraamhouders wordt gesproken over de nieuwe situatie die gaat ontstaan. Tijdens de bouw zal de markt tijdelijk naar een andere plek (Vinkenstraat?) moeten, daarnaast zullen ongeveer 10 kramen een andere plek op de Rozengracht krijgen.

Rozengrachttoren Markt 2Rozengrachttoren markt 1

Voor de bewoners van de nieuwe toren zal naar alle waarschijnlijkheid geen extra parkeerruimte hoeven komen. De parkeergarage in de Rozenhof ligt dichtbij en deze heeft doorgaans voldoende plek.

Zon 
Tijdens de inloopavond kwamen er vragen naar de bezonninngsstudie. Die kun je hieronder zelf bestuderen. Zon Rozengrachttoren

Winkelcentrum de Rozenhof en de Zilverpadsteeg worden gerevitaliseerd. De belangstelling van omwonenden was niet overweldigend te noemen: 40 a 50 mensen kwamen kijken naar de plannen voor de nieuwe toren.

Rozengrachttoren 2

De beelden die wij hier tonen zijn een impressie van Kolpa Architecten in opdracht van Bogor Projectontwikkeling en Green Real Estate BV.