Zorg voor een auto, scooter of fiets: streekvervoer staakt opnieuw

De afvalstoffendienst, zorg en streekvervoer zijn boos. Het is momenteel druk in staking land. Woensdag 22 februari tot vrijdag 24 februari, wordt er opnieuw landelijk gestaakt bij het streekvervoer. Dat melden vakbonden FNV en CNV.

Twee weken geleden staakte het streekvervoer ook, maar dit leidde tot geen resultaat. Van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer stelt dat de grens is bereikt voor de mensen in het streekvervoer. ‘De werkdruk is te hoog door de onregelmatige roosters en krappe rittijden. Als er niks verandert, is dat heel slecht voor de toekomst van het openbaar vervoer.’

Eisen

Er wordt opgeroepen tot loonsverhogingen van bijna 17 procent en 14 procent dit jaar, over een periode van 18 maanden. Volgens de vakbonden komt dit vanwege de toegenomen inflatie. Ook willen ze maatregelen om de werkdruk te verminderen, dat onder andere komt door grote personeelstekorten. Minder intensieve ritijden en regelmaat in het rooster. Ook voorstellen voor verdere personeelsflexibiliteit moeten worden ingetrokken.

Afgelopen keer werd er ook gestaakt bij het kantoor van Connexxion in de Achtersluispolder in Zaandam. De reportage van De Orkaan is hier terug te zien. 

Deel dit artikel:

4 reacties

 • R. de Vries

  Vakbond FNV heeft voor de sector waarin ik werk volgens eigen zeggen een “onderhandelingsresultaat” geboekt.
  Maar liefst 4% per 1 april en 2% per 1 september.
  Wow, waar werknemers in andere sectoren er 12% (of meer) bij krijgen moeten wij tevreden zijn met nog geen 6% (6 maanden 0%, 5 maanden 4% en 2 maanden 6,08%)

  FNV (en andere vakbonden): hartelijk bedankt voor dit belachelijk slechte resultaat.

  • “Er is een onderhandelingsresultaat voor de cao Technische Groothandel 2023. Omdat de actiebereidheid niet massaal genoeg was, kunnen wij niet anders dan de uitkomst van de onderhandelingen te duiden als een onderhandelingsresultaat.”
   Die bedoel je toch? Ze zijn er dus zelf ook niet blij mee. Je medevakbondsleden wilden helaas niet staken. (Ben je géén lid, dan is er inderdaad geen andere weg dan hier op De Orkaan effe flink mopperen).

   • Lieselotte Wisselink

    dat mag wel zo zijn maar gister waren er ook stakingen ik had nog gecheckt de bus reed. nou mooi niet dus en ik zat zonder fiets vast in Doetinchem. dat is echt niet grappig hoor. als ze dan zo nodig willen staken zorg dan tenminste dat het in de reisplanner staat. Dan had ik de fiets gepakt.

 • Didier Hennequin

  Gaan alle genoemde sectoren werkelijk door met staken tot ze hun doel bereiken? Iedereen heeft het recht om te staken natuurlijk, maar er bestaat niet zoiets als het recht om een staking te winnen. Het kan erop uitdraaien dat op den duur de rechter de staking verbiedt. En dan zit je dus zonder Cao…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *