Op de tweede avond van het Zaans Kerst Zaalvoetbaltoernooi in Sporthal Wormer viel de eerste verrassing te noteren. ZVC’22 wist zich namelijk naast Hercules Zaandam te plaatsen voor de finale ronde. De zaterdag 4e klasser begon de poule met een doelpuntrijk gelijkspel (4-4) tegen Rood Wit Zaanstad en wist in de tweede wedstrijd een cruciale 4-2 zege te boeken op vv Assendelft.

Door het verloop van de uitslagen in de poule, had de ploeg zich net als tegenstander Hercules Zaandam al vóór de laatste onderlinge wedstrijd geplaatst voor de finaleronde. Hercules won het finalisten-onderonsje ruim met 4-0 en werd daarmee uiteindelijk overtuigend de winnaar van de tweede voorronde avond.

Woensdag plaatsten KFC en WSV’30 zich ook al voor de finale avond op 29 december.

Vanavond – zaterdag 23 december – wordt het toernooi voortgezet met de laatste voorronde poule. Dan komen Saenden, Fortuna Wormerveer, Zaandijk en Sporting Krommenie vanaf 19.00 uur in actie.