Promovendus SVA kende tot nu toe een zeer goed debuutjaar in de 2e klasse, maar lijkt nu toch enigszins in een vormdipje terecht gekomen te zijn. Vorige week werd er al verrassend verloren bij FC Uitgeest en ook zondag liep de ploeg tegen een nederlaag op.

Bij subtopper Flevo dat de laatste twee wedstrijden ruim had verloren, kwam SVA in de eerste helft overigens nog wel op voorsprong. Nadat Flevo al een penalty had gemist kwam de thuisploeg voor rust nog langszij. In de tweede helft liep Flevo uit naar een 4-1 overwinning. De ploeg van Jeroen Beukman staat nog wel op de belangrijke tweede plaats, al zag het Flevo tot drie punten naderen.

Ook Saenden liep tegen een ruime nederlaag op. De ploeg van Ebel Hoekstra was bezig met een goede opmars, maar kwam er op eigen veld tegen concurrent JVC niet aan te pas. De ploeg uit Julianadorp was met maar liefst 0-5 te sterk. Door de nederlaag blijft Saenden in de gevarenzone met maar 4 punten voorsprong op de directe degradatie plaatsen.

KFC boekte ook geen positief resultaat en verzuimde zich in de subtop te nestelen. De Koogers kwamen bij laagvlieger Medemblik niet verder dan een 2-2 gelijkspel en staan met negentien punten op een achtste plaats. Door de kleine onderlinge verschillen is de achterstand op de nummer drie Flevo maar drie punten, al staat KFC ook maar twee punten voor op de nacompetitieplek van (momenteel) Saenden.

(Een KFC-supporter mailde ons de details van de wedstrijd):

Een bloedstollende wedstrijd, van beide kanten in een moordend tempo gespeeld. Vergis u niet. Medemblik was vorig seizoen na 7 wedstrijden koploper in 2A. Het is een fysiek zeer sterke ploeg met een uitstekend en geroutineerd middenveld. De club verhuist met ingang van het volgende seizoen naar het zaterdagvoetbal. Het heilige moeten is er dus niet meer en geeft hen dus de ruimte om frank en vrij te spelen. Een levensgevaarlijke ploeg. KFC opende al na een paar minuten de score met een prachtige goal van Billy maar daarna gingen beide ploegen door met razendsnelle aanvallen waardoor beide keepers met gevaar voor lijf en leden waanzinnige reddingen moesten verrichten. Halverwege de 1e helft werd het 1-1 maar KFC kwam weer op voorsprong met een prachtige streep van een doelpunt. Maar op gras spelen… door een polletje werd het voor de rust 2-2. De 2e helft hetzelfde spelbeeld en vooral het laatste kwartier was ongeschikt voor toeschouwers met een zwak hart: een ‘dot’ van een kans voor Medemblik en drie of vier uitgelezen kansen zoals dat heet voor KFC. Na afloop van Medemblik-zijde veel lof voor KFC, maar ‘maar je moet tegen ons in het centrum niet op één lijn verdedigen zoals jullie de eerste helft, daar komen brokken van’ (dat was een sympathieke opmerking). KFC nu met 7 punten uit de laatste drie wedstrijden: ga zo door. En ander Zaanse 2e klassers: U zij gewaarschuwd, die laatste plaats van Medemblik verhult hoe sterk die ploeg echt is.”