100-jarige fietst IJsselmeer rond (actiebeelden)

Op de foto sporters die wij niet anders dan ‘ernstig gestoord’ kunnen noemen. Niet omdat ze korfballen in hun vrije tijd – dat kan iedereen overkomen – maar omdat ze 300 (driehonderd!) kilometer op één dag fietsen.

Dat doen deden deze Roda-korfballers op Hemelvaart, 10 mei, rondom het IJsselmeer (300 km!).

UPDATE: De foto boven werd tijdens de tocht gemaakt.

Korfbalvereniging Roda viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. En de helse tocht (300 km!), is met de jubileumreceptie, de reünie, het zwemfestijn en het grote eindfeest één van de jubileumactiviteiten. Elke maand wordt één activiteit georganiseerd.

Bij Roda Westzaan is het sinds de jaren ’80 een traditie om in een jubileumjaar het rondje IJsselmeer (300 km!) te fietsen. De foto is van 10 jaar geleden, dit jaar wordt opnieuw een poging ondernomen.

De 300 km route gaat via Amsterdam, Muiderberg, Lelystad, Ketelmeerbrug, Lemmer, door Friesland, over de Afsluitdijk, via Noord-Holland weer naar Westzaan. De deelnemers, met gevolg, worden rond 17.00 uur terug verwacht bij Roda.

De Orkaan was uitgenodigd maar heeft vriendelijk voor de eer bedankt, met de e-bike naar de Vomar vinden we al een hele opgave. De gedachte aan 300 km vervult ons echter met grote bewondering, en dat uiten we dus door dit bericht te plaatsen (en om ook nog eens de sponsors Coop Westzaan, GOMES en FEBO te noemen). We doen echt alles (als we maar niet mee hoeven).

Boven in actie, onder tijdens de ravitaillering.

Deel dit artikel:

Éen reactie op 100-jarige fietst IJsselmeer rond (actiebeelden)

 1. Rob schreef:

  Ik werd even op het verkeerde been gezet door de kop: een kranige 100 jaar oude taaie baas die het IJsselmeer gaat rondfietsen? Petje af … maar nee, het blijkt slechts om een 100 jaar oude vereniging te gaan.

  Het had natuurlijk wel gekund: in 2015 vestigde de 100 oude oude Robert Marchand een uurrecord voor eeuwelingen van ruim 24 kilometer, 2 jaar later verbeterde hij dat zelfs tot 26,9 kilometer. De categorie 100+ was zelfs speciaal voor hem in het leven geroepen door de UCI:
  https://www.fiets.nl/2014/01/31/werelduurrecord-100-jarige/

  Weer 3 jaar later vestigde dezelfde Marchand een record voor de categorie 105+:
  https://www.fiets.nl/2017/01/05/robert-marchand-105-werelduurrecord/

  Hoe zou hij het eraf brengen rond het IJsselmeer? 😉

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.