100-jarige fietst IJsselmeer rond (actiebeelden)

Op de foto sporters die wij niet anders dan ‘ernstig gestoord’ kunnen noemen. Niet omdat ze korfballen in hun vrije tijd – dat kan iedereen overkomen – maar omdat ze 300 (driehonderd!) kilometer op één dag fietsen.

Dat doen deden deze Roda-korfballers op Hemelvaart, 10 mei, rondom het IJsselmeer (300 km!).

UPDATE: De foto boven werd tijdens de tocht gemaakt.

Korfbalvereniging Roda viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. En de helse tocht (300 km!), is met de jubileumreceptie, de reünie, het zwemfestijn en het grote eindfeest één van de jubileumactiviteiten. Elke maand wordt één activiteit georganiseerd.

Bij Roda Westzaan is het sinds de jaren ’80 een traditie om in een jubileumjaar het rondje IJsselmeer (300 km!) te fietsen. De foto is van 10 jaar geleden, dit jaar wordt opnieuw een poging ondernomen.

De 300 km route gaat via Amsterdam, Muiderberg, Lelystad, Ketelmeerbrug, Lemmer, door Friesland, over de Afsluitdijk, via Noord-Holland weer naar Westzaan. De deelnemers, met gevolg, worden rond 17.00 uur terug verwacht bij Roda.

De Orkaan was uitgenodigd maar heeft vriendelijk voor de eer bedankt, met de e-bike naar de Vomar vinden we al een hele opgave. De gedachte aan 300 km vervult ons echter met grote bewondering, en dat uiten we dus door dit bericht te plaatsen (en om ook nog eens de sponsors Coop Westzaan, GOMES en FEBO te noemen). We doen echt alles (als we maar niet mee hoeven).

Boven in actie, onder tijdens de ravitaillering.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *