14 gegadigden voor Hembrugterrein, plannen in september

Veertien ‘serieuze’ partijen hebben aangegeven het Hembrugterrein in Zaandam te willen ontwikkelen. Dat heeft het Rijksvastgoedbedrijf bekend gemaakt.

Op 1 maart werd het terrein te koop aangeboden, half september maken ze hun plannen bekend. Op basis van de ingediende ‘ontwikkelstrategie’ worden maximaal vijf partijen uitgenodigd om een onvoorwaardelijke bieding uit te brengen.

Bij de consortia die belangstelling hebben getoond zitten zowel Nederlandse als buitenlandse partijen. Bas Boeker van het Rijksvastgoedbedrijf zegt op de website van de verkoper:

“Een paar jaar geleden was het nog een veel te groot project voor de markt. Ruim 42 ha. grond, ruimte voor 180.000 m2 vloeroppervlak, waarvan tweederde voor woningen. En 50 monumenten, soms nog een bouwval. Dat kon de markt toen niet aan. Nu zien we dat de crisis echt wel voorbij is.”

De strategieën voor de toekomst van het terrein moeten een mix ontstaan van wonen, werken, horeca, design en cultuur bevatten. De vijf partijen met de beste plannen kunnen daarna een bod op het gebied doen.

Hieronder een grote luchtfoto (klik voor vergroting).

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *