14-jarige twee keer in twee dagen beroofd

Een 14-jarige jongen is tot twee keer toe onder dreiging van geweld beroofd van zijn bezittingen. Dit gebeurde donderdag 2 februari rond 16.40 uur aan de Tulpstraat in Koog aan de Zaan en vrijdag 3 februari rond 08.40 uur aan de Saenredamstraat in Assendelft.

De politie sluit niet uit dat beiden straatroven gepleegd zijn door één persoon en is op zoek naar getuigen.

Op de site van de politie wordt gemeld:

“Toen op donderdag 2 februari het slachtoffer bij de verkeerslichten stond te wachten, hoorde hij een scooter naderen. De bestuurder kwam naast de jongen staan en begon te roepen dat hij zijn bezittingen af moest geven. In eerste instantie weigerde hij dit. Vervolgens werd de jongen onder dreiging van geweld aangespoord dit alsnog te doen. Aangezien het slachtoffer zo bang was, heeft hij hier gehoor aan gegeven. De verdachte ging er uiteindelijk met hoge snelheid vandoor in de richting van station Koog aan de Zaan.

Een soortgelijke straatroof vond plaats op vrijdag 3 februari. Toen het slachtoffer aan het fietsen was op de Saenredamstraat, werd hij mogelijk door dezelfde scooterbestuurder als een dag eerder achtervolgd. De jongen stopte en vervolgens werd, ook hier onder dreiging van geweld, zijn bezittingen afgenomen. Dit keer had de verdachte een steekwapen bij zich. Nadat de jongen zijn bezittingen had afgegeven, reed de verdachte op hoge snelheid de Willem Sijpesteijnstraat in.”

De politie heeft wel gezocht maar geen verdachte aangetroffen. Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

 • Man
 • Normaal postuur
 • Ongeveer 1,90 meter lang
 • Geheel in zwart gekleed
 • Droeg een bivakmuts                                 

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op donderdag 2 februari rond 16.40 uur iets verdachts hebben gezien aan de Tulpstraat in Koog aan de Zaan of op vrijdag 3 februari rond 08.40 uur aan de Saenredamstraat in Assendelft? Dan horen wij dat graag. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, bijvoorbeeld van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. Deel uw informatie via onderstaande tipformulier.

Deel dit artikel:

Een reactie

 • Jaap Meeuwsen

  Is weer wat hoor maar sinds wanneer staan er bij de Tulpstraat in Koog aan de Zaan stoplichten ?

  Dat dit soort dingen tegenwoordig vaker gebeuren ?
  Vroeger hadden kinderen van 14 jaar niet echt iets van waarde bij zich, hooguit een goedkoop Nokia telefoontje of helemaal niet, dus wat viel er te beroven ?
  Maar tegenwoordig met dure telefoons enz……en dan nog twee keer achter elkaar ook ?
  Beetje apart zal ik maar zeggen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *