Politie massaal in Veldpark na overval bij AVIA tankstation Zaandam

Zaterdagochtend – 29 juli – vond omstreeks 08.30 uur een overval plaats op het AVIA tankstation aan De Weer in Zaandam. Onder bedreiging van een mes maakte de dader de kassa buit. Vervolgens is de dader te voet gevlucht in de richting van het Burgemeester in ’t Veldpark.

Direct na de overval had de politie een signalement van de dader. De politie werd daarop massaal ingezet, waarbij de Landelijke Eenheid en de basisteams van Purmerend, Ijmond en Amsterdam ondersteuning boden. Ook een politiehelikopter werd ingezet om vanuit de lucht mee te helpen in de achtervolging.

De verdachte probeerde in het Burgemeester in ’t Veldpark via een brede sloot te ontkomen en sprong in het water.

De politie heeft bij de achtervolging een waarschuwingsschot gelost. De verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Er waren maar liefst acht agenten nodig om de man in bedwang te houden. Uiteindelijk kon de verdachte worden overgedragen. Hij is ingesloten en zal worden voorgeleid.

De medewerker van het tankstation, die slachtoffer werd van de overval, zal hulp worden aangeboden vanuit slachtofferhulp.

De politie doet ook buurtonderzoek in de buurt van het tankstation.

Bijdrage door Michel Schermer (foto’s tankstation Ersel Zengin)

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Aaf Aafjes

  Je zal toch een zaterdag baantje hebben en goed gemutst vanochtend met wat wisselgeld in de kassalade aan het werk gaan. En dan na enkele klanten en je eerste kop koffie deze overvaller tegenover je zien. Geen woorden voor. Hulde dat hij gepakt is, stuur maar naar een oorlogsfront. Vooral geestelijke sterkte voor de medewerker.

 • Frans Kwast

  ….de brede sloot…kennen wij als de Gouw. sterkte voor de medewerker en schaf die taakstraffen nu maar is af!

 • louis dirksen

  Knoeier…

  Wie berooft er nu een benzinestation dat net open is……

 • Henryk Willems

  Vlak bij mijn huis hoorde ik roepen “op de grond, op de grond”. Daarna twee schoten. Droge knallen, alsof het rotjes waren. Op de Treilerstraat zagen wij politie rennen. Kennelijk is verdachte daarna het Veldpark ingerend.

 • Jaap Meeuwsen

  Sneue types hoor.
  Is niks en wordt ook nooit wat.
  Sterkte voor het personeel, gaat je echt niet in je kouwe kleren zitten al is het dan goed afgelopen gelukkig.
  En hulde weer aan het snelle optreden van de hulpdiensten, kan niet genoeg gezegd worden.

 • Chris Swartsenburg

  misschien dat jullie mij eens uitgebreid kunnen uitleggen wat wel en niet gecensureerd word,ik snap het dus niet,in mijn ogen normale reacties worden niet geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *