16 snelle woonprojecten, Zaanse Helden (Vrodest)

In maart 2018 ging Zaanstad extra energie steken in 15 (later 16) woningprojecten. Binnen drie jaar moest daar gebouwd worden.

De Orkaan loopt ze langs. Zijn er vorderingen, is er een nieuw bestemmingsplan, wordt er bouwrijp gemaakt of wordt er al gebouwd?

Vandaag: De Zaanse Helden / Vrodest, Mahoniehout, Zaandam (stand van zaken: omgevingsvergunning aangevraagd)

Het Vrodest-plan ging in oktober 2017 om 400 woningen. Bij de contract-ondertekening tussen Zaanstad en ontwikkelaars Stebru Ontwikkeling en Impact Vastgoed ging het om ‘circa 600’. Daarbij zaten nu 167 sociale huurwoningen, een categorie die eerst niet in het plan opgenomen was. In de recente aanvraag voor een omgevingsvergunning wordt nu een exact aantal genoemd: 607.

De vergunning voor Mahoniehout 1-13 en 2-22 wordt aangevraagd voor

“607 woningen, 1650m2 commerciële ruimten en 2-laagse parkeergarage (bouwplan De Zaanse Helden), realiseren brug, kap 46 bomen (Mahoniehout rondom en tussen perceelnummers 3103 en 3104) en aanleggen 3 in/uitritten.”

Er is nog niet op de aanvraag besloten, pas dan kunnen bezwaren worden ingediend. De bouw zou in 2020 moeten beginnen.

In 2017 varieerden de huur- en koop-appartementen van circa 70 tot 100 m². Dat is later bijgesteld tot 45 tot 115 m².

Elke woontoren krijgt de naam van één van de molens uit het gebied. De enige houtzaagmolen die nog op zijn originele plek staat, de Held Jozua, is door de ontwikkelcombinatie aangekocht. Er komt een loopbrug over de Houtveldweg naar de molen.

2017

Boven de plannen uit 2017, onder de nieuwste plannen: meer details, hogere gebouwen, meer gebouwen en een loopbrug.

Bekijk hier de stand van zaken bij alle projecten in maart / april 2019. Hier de berichten over Zaanse Helden / Vrodest.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Wendy Kind

    Hoe moet het nou met die molen? Die staat door al die torens straks totaal in de luwte. De molenaar heeft al gezegd dat hij daardoor het bijltje erbij neer moet gooien. Weet iemand of dat mogelijk nog een rol gaat spelen bij de komst van dit rare Manhattan-in-Westerwatering-project?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *