De Zaanstreek beschikt over razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Wij vroegen een fijne selectie van deze rijkdom, om vanuit hun schatkamer tien zeggende beelden te kiezen, waarmee we een overzicht vormen van 2019.

Dat deden ze! Bekijk hier alle afleveringen.

Tot aan 2020 worden we getrakteerd op snoep voor het oog… Vandaag de 10 foto’s van Elly en Piet Wendrich.

Elly en Piet Wendrich wonen in Zaandijk. Op fotografiegebied zijn ze ‘autodidact’ maar in de loop der jaren hebben ze verschillende workshops gevolgd voor een verdieping van onze fotografie.

1 (Piet) De jaarlijkse Jaarmarkt in Oud-Zaandijk is elk jaar weer een hele happening waar we erg vrolijk van worden. En al helemaal met muzikanten als deze 2 dames.

         01 Piet 19-08-18 Muziekanten jaarmarkt Oud-Zaandijk

2 (Elly) De oude pakhuizen aan de Zaan zijn mooie gebouwen om te zien. Zo ook het Geloof, in de Zaanbocht (aan de Wormerse kant)

02 Elly 19-09-06 Pakhuis Geloof

3 (Piet) De Zaanse Schans leeg van toeristen, heerlijk. Je moet er echter wel vroeg voor je bed uit, deze foto is rond half 8 in de ochtend gemaakt.

03 Piet19-09-08 Zaanse Schans

4 (Piet) Elly had wat nieuwe speeltjes voor haar camera die uitgeprobeerd moesten worden. Dus in de vroege ochtend lekker op pad geweest. Hier een beeld waarbij ze overzicht probeert te maken van de A8Arena in Koog aan de Zaan.

04 Piet 19-09-08 A8Arena

5 (Piet) Op 1 oktober jl. was er de Perspresentatie van het Zaans Topsport Collectief (ZTC). Bij deze presentatie presenteerde Chris Kaper de sponsoren van dit initiatief en een aantal van de deelnemers.  Jonge getalenteerde sporters uit verschillende sport disciplines krijgen extra ondersteuning, door extra trainingen en waarbij de mix van de verschillende disciplines een meerwaarde heeft. Meer weten over het ZTC, kijk dan op bv hun FB pagina: https://www.facebook.com/Zaanstopsport/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 (Elly) Op een mooie nazomer dag een mooie 2-master op de Zaan (helaas zonder de zeilen, maar dat mag de pret niet drukken..

06 Elly 19-10-28 2-master op de Zaan

7 (Elly) Een familie zwaan die van uit hun ‘nachtverblijf ’t Guisveld de woonwijk binnen zwemmen. Altijd mooi om deze gracieuze dieren in het water te zien.

07 Elly 19-11-17 Zwaan-gezin Rooswijk Zaandijk

8 (Elly) Het Zaan Hotel Amsterdam Zaandam. Ik blijf het jammer vinden dat in het Zaanse de behoefte aanwezig blijft om de naam ‘Amsterdam’ te moeten gebruiken terwijl het hier toch echt Zaandam/Zaanstad is. Op de foto ook nog te zien de lelijke fietsenstalling, wat zal het aangezicht veranderen wanneer de grote en overdekte fietsenstalling naast het station klaar is.

08 Elly 19-11-19 Zaan Hotel Amsterdam Zaandam

9 (Elly) Uitzicht op natuurgebied ’t Guisveld, gezien vanaf de George Gerhswinstraat.

09 Elly 19-12-08 Zicht op t Guisveld Rooswijk Zaandijk

10 (Piet) Het Zaans Topsport Collectief geeft dus extra trainingen aan talentvolle jong sporters uit de Zaanstreek. Op een ontspannen en gezellige manier worden de oefeningen uitgelegd en uitgevoerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meer foto’s van Elly zijn te zien op:

Meer foto’s van Piet zijn te zien op: