2020 in 100 foto’s, deel 5: Fred Wolf

2020. Een jaar om nooit te vergeten. En een jaar om snel te vergeten. Een jaar waarin alles anders werd. Lege winkelstraten en rijen voor de Aldi, niet meer uit eten maar afhalen en bezorgen, thuisonderwijs en thuiswerken, anderhalvemeter-samenleving en mondkapjesplicht, bioscopen en theaters dicht, besmettingen, IC-opnames… 

De Zaanstreek beschikt over razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Dat 2020 bijzonder jaar was zien we terug in de fijne selectie die de Zaanse scherpschutters bij ons aanleverden. Elk selecteerden ze tien zeggende foto’s die gezamenlijk een overzicht vormen van het afgelopen jaar. 

Tot aan 2021 worden we dagelijks getrakteerd op snoep voor het oog… Vandaag Fred Wolf…

“Ik kom natuurlijk niet onderuit mijn fotoproject over het ‘sluis-gebeuren’ in 2020. Het was leuk en leerzaam om te doen, en kreeg veel respons van Zaankanters. Het was moeilijk om er 10 uit te halen bij mijn verzameling, maar toch wel gelukt.”

7 januari: Bouw Pontonbrug

16 januari: sloop Beatrixbrug

5 februari: er ging wel eens wat verkeerd

19 maart: mechanisme voor Wilhelminabrug

3 april: Beatrixbrug invaren

14 mei: nog genoeg te doen

24 juni: warm weer, geintje moet kunnen

4 december: bankje is cadeau aan de inwoners Zaandam van Heijmans en Provincie

Met vuurwerk (en photoshop) sluiten we dit project af…

Fred fotografeert voor De Orkaan al het hele jaar de vorderingen bij het sluizencomplex, behalve ‘sluisfotograaf’ is hij ook ‘huisfotograaf’ bij de ‘Zaanse Uitdaging’, en maakt soms foto’s op aanvraag. Hij is te vinden op Instagram, Twitter en Facebook

Eerder plaatsten we de foto’s van: 

Of bekijk de hele serie hier.

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *