2020 in 100 foto’s, deel 4: Sely Friday

2020. Een jaar om nooit te vergeten. En een jaar om snel te vergeten. Een jaar waarin alles anders werd. Lege winkelstraten en rijen voor de Aldi, niet meer uit eten maar afhalen en bezorgen, thuisonderwijs en thuiswerken, anderhalvemeter-samenleving en mondkapjesplicht, bioscopen en theaters dicht, besmettingen, IC-opnames… 

De Zaanstreek beschikt over razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Dat 2020 bijzonder jaar was zien we terug in de fijne selectie die de Zaanse scherpschutters bij ons aanleverden. Elk selecteerden ze tien zeggende foto’s die gezamenlijk een overzicht vormen van het afgelopen jaar. 

Tot aan 2021 worden we dagelijks getrakteerd op snoep voor het oog… Vandaag een zwart-wit-selectie van Sely Friday die vooral in de buurt bleef:

“De foto’s die ik heb van de stad zijn wel allemaal heel erg dicht bij elkaar genomen. Ik ben niet veel op ontdekkingsreis geweest binnen de stad dit jaar, om bepaalde redenen.”

1. Het Bruggetje (Burcht Brug noem ik het maar). 

2. Op Het Bruggetje. De eenden werden niet gevoerd maar liepen er ook gewoon overheen. Deze mevrouw was een hele gesprek met ze aan het houden.

3. “Thou shall not pass!” De Beatrixbrug was zo goed als klaar maar er mochten alleen bussen overheen. Heel flauw. Iets met een fietspad of paaltjes, of waarschijnlijk allebei was het reden.

4. The Bridge Painter. Wilhelmina Brug wordt geschilderd met de hand, de laatste loodjes.

5. Pooh Sticks / Poeh Stokjes (Natuuroever Buitenhuizen). Even uitwaaien na schooling thuis tijdens de eerste sluiting van de scholen in de lente.

6. Goed Gewaarschuwd (Burcht Brug)

7. Creative Solutions. Bij het hek voor De Vermaning aan de Westzijde. Ik vond het een mooie oplossingen voor het sluiten van… alles; we gaan erover heen.

8. Het Aanbod. (Bullekerk)

9. Traffic Separation Scheme. Leren navigeren van de zomer voor een ijsje met mijn jongste dochter bij Goemans IJs.

10. Struikelgevaar (Burcht). De Wilhelminabrug, de Beatrixbrug en de sluis zijn allemaal af, maar nog niet helemaal. Dit ‘struikelgoed’ zoals de Orkaan het noemde was overigens snel geruimd.

Sely Friday publiceert foto’s (die hij voornamelijk analoog maakt) op zijn blog Nassio.com en op Flickr

Eerder plaatsten we de foto’s van: 

Of bekijk de hele serie hier.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *