39 bezwaren tegen hoogbouw Vlusch (helaas te laat)

Hans Booij (Vlusch 4) heeft van 39 “verontruste buurtbewoners” te horen gekregen dat hun bezwaarschriften tegen plannen voor hoogbouw aan de Vlusch 5 niet ontvankelijk zullen worden verklaard omdat ze te laat zijn ingediend.

Het is volgens bewoners de schuld van het Stadsblad dat in de buurt al maanden niet wordt bezorgd.

In de Krommenieër werd op 23 januari opgeroepen om bezwaar te maken. Maar dat was de laatste dag om bezwaar te maken.

De Orkaan schreef op 17 december al over de plannen, diverse Krommenieërs reageerden op het artikel, het werd ruim 1200 keer gelezen… en niemand in Krommenie diende bezwaar in?

UPDATE: Enkele omwonenden hebben wel binnen de termijn bezwaar aangetekend. Dat melden ze op de Facebook-groep De Leuke Krommenieërs.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Raymond

  Het stadsblad werd ook elders al maanden niet meer bezorgd, zoals hier in Saendelft. En ook dat viel samen met een mededeling van de gemeente die een groep bewoners hier aangaat. Ik vind het persoonlijk ook bijzonder dat een gemeente mededelingen via een dodebomenmedium doet, waarvan de kans bestaat dat deze niet bezorgd wordt.

 • Henk Brunt

  Op in het Eilandenplan (Kalf) wordt het Stadsblad al ruim een jaar niet bezorgd. Enig alternatief voor de gemeenteberichten is je aanmelden voor de nieuwsbrief, hierin staan de link naar (voorgenomen) besluiten.
  Blijft echter wel vreemd dat de gemeente verplicht is om de besluiten in een openbaar medium te publiceren maar geen verantwoordelijkheid heeft of neemt bij de verspreiding hiervan.

 • JanG

  In Oud-West Zaandam wordt het Stadsblad evenmin bezorgd.

 • J.C. Jongeneel

  Het stadsblad wordt ook hier in Saendelft west niet bezorgd. Is het nu zoveel moeite voor Zaanstad, om de bewoners in de directe omgeving, middels een huis aan huis brief op de hoogte van dit soort ingrijpende plannen te stellen? Zaanstad stuurt in andere gevallen ook af en toe, voor veel minder belangrijke zaken, een huis aan huis brief rond.

 • Jan Betlem

  In Wormerveer aan het Zuideinde wordt het Stadsblad niet bezorgt ook niet na diverse telefoontjes, dus maar de gemeentelijke nieuwsbrief voor het belangrijke nieuws.

 • Didier Hennequin

  Als een bekendmaking op een bepaalde datum wordt gepubliceerd, en dat is meteen ook de sluitingstermijn waarop bezwaarschriften kunnen worden ingediend, dan bekruipt mij het gevoel dat zulks met opzet is gebeurd. Het verdient in elk geval de kwalificatie ‘niet netjes’. Naar de motieven kan je alleen maar raden, maar ik vermoed dat deze aanspraak kunnen maken op dezelfde kwalificatie.

 • Mark

  Via https://www.overheid.nl/attenderingsservice kan je je aanmelden voor dit soort meldingen, een stuk handiger lijkt me dan zo’n achterhaald huis-aan-huisblaadje.

 • Geert Rijken

  Er bestaat ook een omgevingsalert app van Zaanstad.
  https://www.omgevingsalert.nl/gemeenten/zaanstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *