‘Het geheim van een goed huwelijk? Accepteren!’ 

De Zaanse Molens zijn erfgoed van het volk. Zij worden al jarenlang zorgvuldig, en vaak vrijwillig, onderhouden door mensen met liefde voor onze geschiedenis. Molenaar Piet Kempenaar is zo’n mens. Maar… hij heeft niet alleen hart voor molens, hij leeft ook al 50 jaar met zijn Hanneke! 

Vannacht werd zijn Verfmolen de Kat ‘op mooi’ gezet. Hij werd passend aangekleed om het romantische feit te vieren. Tim Doeves, Gerrit Admiraal, Matthijs Ero, Jordie Nannes, Job de Groen en zoon Robbert Kempenaar trotseerden de storm om vlaggen en versiering aan te brengen. 

Rond 11.00 uur arriveerden Piet en Hanneke nietsvermoedend bij De Kat en de verrassing was groot. Piet die over zichzelf zegt niet snel onder de indruk te zijn meldt ons: 

‘Ik was verbijsterd! Reed bijna de sloot in. De jongens hadden het veel te druk met van alles en nog wat, dus ik wist echt niet wat ik zag! Moet je nagaan wat een noodweer het was, Ik ben er behoorlijk door geroerd en onderstoven!’

Hoe het begon

Aan de wieken hangen de initialen van het echtpaar: JMS (Johanna Maria Smit) en PJK (Pieter Johannes Kempenaar). Vijftig jaar geleden leerden zij elkaar kennen op dansschool Diederich Hoorn. Piet danste daar de sterren van de hemel (vertelt hij in alle bescheidenheid) en Hanneke kwam vanuit Amsterdam met haar zus mee. Haar zus moest het nog leren, maar Hanneke kon al goed dansen. Op het Sint Maartenbal sloeg de vonk over: Piet veegde de concurrerende danspartner aan de kant en ze lieten elkaar nooit meer los.

Door: Merel Kan, met dank aan Gerrit, Robert en bruidegom Piet