A3 en De Lorzie maken definitief een doorstart

A3 in Assendelft en De Lorzie in Wormerveer blijven buurthuizen. De gemeente heeft de panden gekocht voor 1,1, miljoen. De de buurthuisbesturen nemen de panden van de gemeente over.

Voor de aankoop van de panden krijgen de buurthuisbesturen van de gemeente een lening. Daarnaast krijgen de buurthuizen subsidie voor maatschappelijke activiteiten. Hierdoor is er continuïteit voor de lange termijn gegarandeerd volgens de gemeente.

Wethouder buurthuizen Rita Visscher-Noordzij zegt in een persbericht van de gemeente:

“Ik ben erg blij dat we al die betrokken vrijwilligers en alle gebruikers nu zekerheid kunnen bieden. Voor ons is het belangrijk dat in elke wijk een ontmoetingsplek is, dat is nu voor Assendelft en Wormerveer zeker gesteld. Deze twee plekken zijn voor mij het voorbeeld van de enorme kracht die er in de stad zit.”

Nel Kroezen, bestuurslid van Stichting A3:

“Deze ontwikkeling is ook een waardering voor alle betrokken vrijwilligers, die samen met het bestuur, Buurtcentrum-A3 het afgelopen jaar overeind hebben gehouden. Er is nu zekerheid naar de toekomst toe en ruimte om er wat moois van te gaan maken. Na de vakantieperiode zie je dat de mensen weer blij zijn deel te kunnen nemen aan de activiteiten, elkaar te ontmoeten en daar gaat het allemaal om. Het thuis in Assendelft is gered.”

Het Sociaal Wijkteam Assendelft /Westzaan kan doorgaan in A3. Het Sociaal Wijkteam Wormerveer blijft in De Lorzie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *