Aanbesteding cultuurcluster twee maanden uitgesteld

De einddatum voor de inschrijving voor de bouw van het cultuurcluster is uitgesteld van 2 maart tot 4 mei. Daarna duurt het nog enkele maanden voordat de inschrijvingen beoordeeld zijn en een keuze wordt gemaakt.

Het referendum vertraagt de procedure. Op 15 maart moet de actiegroep Kultuurklutser 5000 handtekeningen hebben verzameld, en vervolgens moet de raad nog beslissen of het referendum doorgaat.

In 2016 mislukte de eerste aanbesteding. Om een nieuwe aanbesteding wel succesvol te laten verlopen, nam de raad een voorstel aan om het krediet voor het cultuurcluster met € 7,7 miljoen te verhogen. Dat raadsbesluit is onderwerp van het mogelijke referendum.

Dat het cultuurcluster in 2020 betrokken gaat worden, lijkt daardoor niet erg waarschijnlijk.

Zaanstad schrijft aan mogelijke inschrijvers:

“er bestaat een mogelijkheid dat er alsnog een referendum wordt gehouden. Een partij heeft nu de mogelijkheid gekregen voor dit referendum verzoek voldoende handtekeningen te verzamelen. Of er dan een referendum wordt georganiseerd en welke gevolgen dat voor de opdracht heeft is nu nog niet te overzien. Zolang er geen duidelijkheid is, vindt het projectteam het ook niet verantwoord de inschrijving op de huidige datum te laten plaatsvinden en stelt nu dan ook uit. Het projectteam zal u uiteraard op de hoogte houden van ontwikkelingen in deze.”

Deel dit artikel:

7 reacties

 • joop tralala

  Uitstel, dus wordt weer duurder. Dank u wel cultuurknutsers

  • Yvonne Valk

   geen dank, graag gedaan. Alleen is het de wereld op de kop.
   Geloof niet dat die mensen op het idee gekomen zijn om aan een cluster te beginnen. Het is makkelijk geld uit te geven van een ander.

  • Siem

   Dat het duurder word is alleen maar te danken aan het hastarig vast houden aan dit cluster.
   Er wordt aan voorbij gegaan of dit cluster inderdaad wel de gewenste toegevoegde waarde heeft voor de stad.
   Terwijl aan alle kanten het vergelijk aan geleverd word dat soortgelijke clusters een hoofdpijn dossiers is, waar elk jaar geld bij gelegd moet worden. Dus stop met deze halsstarrigheid en steek de tijd en het geld in andere belangrijke projecten.

  • Dat referendum had er al lang kunnen zijn, maar de Raad weigerde het recht erop te erkennen en om het zelf uit te roepen. Ook nu weer, terwijl dat minimaal 6 weken (en dus veel geld) had kunnen schelen.
   Bovendien is er tot nu toe nog steeds geen bouwer gevonden die het voor dit “schamele” bedrag wil bouwen.
   De werkelijke kostenstijging zullen dan ook ook niet te wijten zijn aan het referendum, maar aan de (megalomane) pretenties van de plannenmakers, de gigantische risico’s van dit project en de al sinds jaren aantrekkende economie.

  • Mike Cornwall

   Joop je moet het niet zo zien, uitstel betekent juist dat er nog mogelijkheid is om een nog veel duurder plan van wel 50 miljoen te stoppen.

 • Henk Jansen

  bedankt kultuurkluster om dit de gemeente te onthouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *