Aanbouw in Koog aan de Zaan: de andere kant van het verhaal…

Momenteel is er via de Facebookgroep Je bent een Zaankanter als… een waar volksgericht gaande waar de honden geen brood van lusten. Het is dan ook geen kattenpis wat de collega’s van NH-nieuws schreven.

Alleen de kop al was genoeg voor een rode waas voor de ogen: Invalide man mogelijk terug naar tehuis vanwege illegale aanbouw: “Hij moest elke dag huilen”

Max van Duren Watak uit Koog aan de Zaan zit in een rolstoel en hij zou graag vanuit zijn eigen huis naar de hemel gaan. Om te zorgen dat het huis daarvoor geschikt zou zijn, werd er aangebouwd om de boel gelijkvloers te maken.

De aanbouw werd gerealiseerd door een Zaans bouwbedrijf, maar de buren waren er niet blij mee en zij protesteerden.

Die buren zijn door NH-nieuws niet geïnterviewd, al hield dat ‘de Zaankanter’ niet tegen te oordelen: ‘NSB’ers’, zijn het ‘Schijtburen’ en ‘een stel egoïsten’ die ‘Max en Heidy geen gelukkige oude dag gunnen.’ En dat gaat zo een lange tijd door. NH-nieuws scoort.

Wij belden met de buren en troffen daar Inez Hoornweg, een vriendin van de ‘NSB’er’. Inez is verdrietig, maar vooral boos en verbaasd. Heel gek…. maar het verhaal blijkt meerdere kanten te hebben.

De kant van de buren

Nadat de buurvrouw alle reacties op het artikel van NH-Nieuws heeft gezien, reageert ze liever niet onder haar eigen naam. We zullen haar dan ook X noemen.

X woont sinds 1992 met plezier in haar huis in Koog aan de Zaan. Een paar jaar later kwam de familie Van Duren Watak naast hen wonen en dat was prima. Dat ze de steeg die tussen de twee vrijstaande woningen ligt overbouwde en vastmaakte aan haar huis was niet prettig, maar ook niet onoverkomelijk.

Tweeënhalf jaar geleden ging het mis. De familie Van Duren Watak zette zonder overleg en zonder vergunning een aanbouw aan het huis. Waarbij ze de zijmuur van het huis van X gebruiken als steunmuur en een stenen muurtje van 1.80m op het erf van X, gebruikten als om er een 3 meter hoge muur voor hun aanbouw van te maken. Het huis van X is daardoor niet meer vrijstaand, en er is een hoop lucht en licht verdwenen.

Dat is niet het enige. Er werd in het boeideel van X gezaagd, er werden ventilatiegaten dichtgemaakt en de afzuiging van haar afzuigkap werd verplaatst. Dit gebeurde allemaal terwijl zij aan het werk was…

X gunt haar buren veel, en ze is niet tegen een aanbouw. Maar het vernielen van haar huis, zonder toestemming, zonder vergunning gaat te ver. X gaat niet uit van kwade bedoelingen van de buren, maar het resultaat – dat zij overigens voor het grootste deel de aannemer verwijt – zou niemand accepteren.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Neo

  Kijk! Dat is nog eens een andere kant van jet verhAal

  • Thea Enzo

   En daar was ik dus benieuwd naar. Daarom heb ik de petitie niet getekend. Ik leef mee met betrokken echtpaar hoor, maar ik weet dat er altijd 2 kanten aan een verhaal zitten. Ik hoop dat zij en betrokken buren tot een oplossing kunnen komen.

  • N. Bentvelzen

   De muur terug plaatsen en
   Van de buren herstellen.
   Kan ook klijne ingreep.
   Idereen blij.

 • Piet Knollema

  Kijk, dat noemen we nou journalistiekwerk zoals het behoord.

 • gijzen

  Ik blijf het een raar verhaal vinden. Zowel het bouwbedrijf de Familie en mevrouw X leven in een heel andere wereld.Een bouwbedrijf gaat niet zomaar aan de gang zonder de nodige vergunningen.En je maakt zeker niet van een vrijstaande woning een geschakelde woning. Maar ook mevr.X is vreemd. Dit is allemaal niet in 1 dag gerealiseerd, waarom heeft zei geen reactie of maatregelen genomen om de bouw tegen te houden? Je bent tenslotte niet 24 uur aan het werk.Maar ook de journalistiek blijft te wensen over door dit dus allemaal nog vager te maken.

 • Peter Blokker

  conclusie? slopen die boel.ik heb zo wie zo een hekel aan mensen die over de rug van een gehandicapte hun zin willen door drammen, eraf met die troep

 • Jaap

  Zonder vergunningen ? Rare aannemer ook. Neem aan dat de gemeente gaat controleren en overgaat tot verwijderen ? Hoewel, de gemeente neemt het ook niet al te nauw met zijn vergunningen.
  Wanneer je in een nieuwbouwwijk de schutting iets te hoog maakt zijn ze er als de kippen bij toch ?

  • luttik

   Jaap, je hebt hier gelijk in. Gewoon een vergunning indienen en via de officiële weg regelen zorgt meestal voor betere afspraken. Schuttingen overleg je dacht ik met de buren? Bij koopwoningen ligt het vast in koopakten enzo, dat een van beiden zorgt voor de erfafscheiding in overleg.Hoe is zoiets dan met huurwoningen? Vallen carports daar ook onder? Valt het bouwsel misschien onder carports? Maar dan nog blijf je van een anders eigendom af, toch? Tsja, ik heb er ook eens mee te maken gehad. Maar alles is toch weer o.k. Maar dit lijkt idd iets voor de afdeling vergunningen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *