Noord heeft het nog niet, maar krijgt het wel. De eens zo ‘sneue’ buurman van Zaanstad en Oostzaan wordt steeds hipper. De bereikbaarheid wordt beter. En er is meer te doen.

Zo komt er een directe metroverbinding tussen het centrum en Noord. De Noord-Zuidlijn naar Noord wordt in 2017 opgeleverd.

Bovendien wil de gemeente Amsterdam twee bruggen over het IJ: één bij het Java-eiland en één bij het Stenen Hoofd (naast nieuwe Paleis voor Justitie).

En er zijn plannen voor een multiplex-bioscoop met 12 zalen op het Buikslotermeerplein (winkelcentrum Boven ’t Y). Er komen horecavoorzieningen en parkeerfaciliteiten voor (brom-)fietsen en auto’s in het complex. Er worden  per jaar ongeveer 500.000 bezoekers verwacht.

buikslotermeerplein

De Belgische bioscoopexploitant Euroscoop exploiteert nu zes multiplex-bioscopen in België, twee in Nederland (Tilburg en Maastricht) en daar komen binnen nu en twee jaar nog drie complexen bij. In de zalen zullen zowel grote blockbusters als kleinere, onafhankelijke films worden getoond.

In april 2016 is een voorlopig ontwerp van de bioscoop beschikbaar en in augustus 2016 volgt een definitief ontwerp. Volgens planning kan de bioscoop eind 2017, begin 2018 haar deuren openen.