Anti-AAK-affiches in Zaandijk

STOP Uitbreiding AAK. Oud Zaandijk is een WOONwijk.

Vorig jaar werd in Zaandijk via raamaffiches actie gevoerd tegen hoogbouw in het dorp. Aan de Lagedijk hebben ze de smaak te pakken, opnieuw hangen er affiches achter de ramen, nu tegen (nog) meer vrachtverkeer van de firma AAK.

Eind maart stuurden verontruste bewoners een brandbrief naar de gemeenteraad van Zaanstad. Ze waren tegen de nieuwe omgevingsvergunning voor AAK (oliën en vetten), het voormalige Friwessa, dat de capaciteit wilde uitbreiden en vaker (ook ’s avonds) met vrachtauto’s door Zaandijk wilde rijden. Bewoners zeiden ‘levensgevaarlijke situaties’ te vrezen.

Ondertussen is de brief in de raad behandeld. Wethouder Slegers zei toe “te kijken naar vervoer over water, verkeersborden en verkeerscirculatieplan rondom AAK”, wethouder Breunesse was zelf al wezen kijken en ging “het overzicht van de geluidsnormen delen met de raad.” Breunesse op Twitter: Wordt Vervolgd.

5 reacties op Anti-AAK-affiches in Zaandijk

 1. p.hoogkamer schreef:

  Zaandijk gemangeld tussen AAK en OLAM.
  Tussen het Leven en de Dood.

 2. Fleur Kok schreef:

  Geen actie van alleen Lagedijk bewoners, de raamaffiches hangen ook volop in omliggende straten. Na school en in het weekend buiten spelen wordt nog gevaarlijker met dagelijks 80/120 zware vrachtauto’s vlak langs huizen (over de stoep) en langs onze speelplaatsen. Horen in mijn slaapkamer zijn nu al zwart van het roet. Hoopte dat Zaandijk alleen maar leuker zou worden met huizen rond de Kerk, op de Pielkenrood locatie en het Bannehof maar van zware industrie laten groeien wordt ik erg verdrietig.
  Waarom huizen willen bouwen in industriegebieden en vervuilende fabrieken uitbreiden in woonwijken? Burgemeester en wethouders moeten nu dapper zijn en verstandige keuzes maken.

 3. Fleur Kok schreef:

  Geen actie van alleen Lagedijk bewoners, de raamaffiches hangen ook volop in omliggende straten. Na school en in het weekend buiten spelen wordt nog gevaarlijker met dagelijks 80/120 zware vrachtauto’s vlak langs huizen (over de stoep) en langs onze speelplaatsen. Horren in mijn slaapkamer zijn nu al zwart van het roet. Hoopte dat Zaandijk alleen maar leuker zou worden met huizen rond de Kerk, op de Pielkenrood locatie en het Bannehof maar van zware industrie laten groeien wordt ik erg verdrietig.
  Waarom huizen willen bouwen in industriegebieden en vervuilende fabrieken uitbreiden in woonwijken? Burgemeester en wethouders moeten nu dapper zijn en verstandige keuzes maken.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *