ANWB wil Park&Bike in Zaanstad

De ANWB wil een Park&Bike-proef in vier Noordhollandse plaatsen volgens RTVNH.

In Haarlem, Purmerend, Zaanstad en Amstelveen zouden automobilisten hun auto voor het laatste stuk van hun reis aan de kant moeten zetten en een huurfiets pakken.

Volgens de ANWB zit “een flink deel van de reistijd in de laatste kilometers in de stad. Teveel autoverkeer veroorzaakt dat wegen dichtslibben en dat bedrijven, winkels en woningen slecht bereikbaar zijn.”

De ANWB hoopt dat de gemeentes die zij op het oog hebben zo’n Parkeer + Fiets voorziening willen invoeren. Medewerking (en financiering) door de gemeente zelf is dus noodzakelijk.

Waar zou dat kunnen in Zaanstad? Ideaal zou het volgens Orkaan zijn als de huur van een een fiets bij de prijs van het parkeren is inbegrepen.

In dat geval zouden de parkeergarages bij de Hermitage en het Rozenhof zonder al te veel problemen geschikt gemaakt kunnen worden. Of een tijdelijke parkeerplek bij De Zweed? Noordschebos? Bij Deen?

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Nion

  Gewoon parkeren bij de nog niet bestaande IKEA, en dan met zo’n bijpassende blauw/gele ov-fiets je weg vervolgen. Fietstunnel onder het Noordzeekanaal maken en iedereen is blij!

 • linrol

  Parkeren in hermitage en uitbreiden van de overheid fiets ns

 • De fractie van DZ stelde dit vorog jaar al voor in hun fietsnota. Het is zelfs begin 2016 in de raad besproken. De gemeente is dit al aan het onderzoeken. Goed dat de ANWB ook een spreekwoordelijke duit in het zakje doet. Jammer dat de Orkaan de politiek maar selectief volgt.

 • De Orkaan

  @Eric
  Dat we selectief volgen klopt niet, we volgen alles. Dat we selectief publiceren klopt wel. Over fietsen, fietsroutes en fietsvoorzieningen publiceren we juist erg vaak. Maar ook daar maken we een selectie.

  Als een wethouder zich georganiseerd laat toejuichen als hij een paar honderd meter op een elektrische fiets rijdt, laten we dat graag schieten. Als voor rood stoppende brug-fietsers beloond worden (ook georganiseerd) doen we daar ook niks aan. Blauwe fietscoalitie-stippen zijn alleen maar interessant omdat we willen weten hoeveel belastinggeld in deze potsierlijke actie wordt gestopt.

  Het uitbrengen van een nota, een persbericht of een plan, het indienen van een motie of het stellen van raadsvragen is niet per definitie nieuws.

  Het is selectie. DZ (die sowieso weinig te klagen heeft over media-aandacht) kan ook altijd een opiniebijdrage aan de Orkaan leveren. Ongeacht of dat over hun fietsplannen gaat of over de tekortschietende aandacht voor hun partij.

 • Sonja

  Juist buiten het centrum is meest ideale plek. Bijv in de buurt van Vijfhoekpark of de rotonde naast ziekenhuis. Dus direct nabij de aanrijroutes richting centrum daarmee ontlast je de wegen naar het centrum en je lost daarmee het parkeerprobleem in het centrum op.

 • Park & Bike, of P&Fiets, leent zich ook voor kleinere parkeer plaatsen voor 10-20 auto’s met een kleine fietsenstalling erbij, waar men een fiets kan pakken om verder de stad/gemeente in te rijden.

 • sonja

  Met bovengenoemde uitspraak van Sonja ben ik het helemaal mee eens. Om onduidelijkheid te voorkomen ik ben de Sonja van de Fietsersbond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *