Appartementen aan Zuiderkerkstraat

zuiderkerkstraat

B & W van Zaanstad hebben een omgevingsvergunning verleend om woongebouw met zes appartementen te laten bouwen aan de Zuiderkerkstraat 3 in Zaandam (Klauwershoek).

Het appartementencomplex – in een historisch gebouw – krijgt ook een aparte berging terwijl er volgens de vergunning een inrit wordt gebouwd en vier bomen worden gekapt. Deze zullen worden herplant.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen binnen 6 weken, een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester.

Schuin tegenover het gebouw worden op de plek van de voormalige bioscoop ‘t Saentje appartementen in ‘Zaanse stijl’ gebouwd.

Foto boven: Google Street View.

2 Reacties op Appartementen aan Zuiderkerkstraat

 1. Caramelvla says:

  Uhmm… in Koog aan de Zaan, niet in Zaandam.

 2. Caramelvla says:

  Geachte redactie,

  Wellicht is vorige reactie niet gelezen of genegeerd, hoe dan ook klopt uw berichtgeving niet. Het gaat om een nieuw te bouwen pand op de Zuiderkerkstraat in Koog aan de Zaan, niet om de verbouw van het monumentale pand in Zaandam.

  Hoogachtend,
  Bruine Caramelvla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>