Arrestatie lekkend raadslid De Bosch

Omroep Brabant meldt dat Sjef van Creij, raadslid namens de eenmansfractie ‘gewoon ge-DREVEN’, vanochtend vroeg ‘van zijn bed is gelicht.’

Van Creij was onderdeel van de vertouwenscommissie die zich bezighield met de benoeming van de nieuwe burgemeester van De Bosch. Hij wordt ervan verdacht gelekt te hebben naar het Brabants Dagblad.

Begin augustus werd op last van de Brabantse commissaris van de Koning, Wim van de Donk, een onderzoek ingesteld naar het lekken van informatie rond de burgemeestersbenoeming in den Bosch.

De krant wist niet alleen te melden dat Hamming nr. 1 stond in Den Bosch maar ook wie de andere kandidaten waren en wat er over hen werd gezegd. En dat Hamming vlak voordat in Den Bosch een besluit zou vallen, naar het Provinciehuis belde dat hij om ‘persoonlijke redenen’ afzag van de kandidatuur in Den Bosch.

Gefuckt

Hamming gaf de voorkeur aan Zaanstad, alwaar DZ en POV vooraan stonden om in mooi Nederlands te melden:

‘Het stinkt en we worden gefuckt’.

Zij vroegen om een onderzoek bij Johan Remkes, de commissaris van de koning. Die zag er geen reden toe om erin te duiken: hij liet dat over aan de autoriteiten in Brabant.

Onze nieuwe burgemeester Jan Hamming retweette het bericht van het Brabants Dagblad over de arrestatie van het raadslid.

Hier vind je wat we tot nu toe hebben geschreven over burgemeester Jan Hamming en zijn benoeming.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Willemsen

    Hoog tijd dat we de hele zaak rond de benoeming van een burgemeester op een hoop gooien. Tijd voor een nieuwe aanpak. Meer inbreng van de inwoners om mee te beginnen. Laat de kandidaten maar een soort pitch geven waarin ze aangeven waarom zij de beste kandidaat zijn. Maar wat mij betreft mag die hele functie ook de vullis in. Laat de grootste partij maar een soort voorzitter aanwijzen zoals nu ook is met de premier van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *