Auto’s weggesleept voor FoodFestival

Om de weg vrij te maken voor het Foodfestival aan de Zaan in Wormerveer, moest Handhaving ingrijpen. Diverse automobilisten hadden de borden en waarschuwingen niet gezien of genegeerd en dachten nog wel te kunnen blijven staan op het stuk Zaanbocht waar de Foodkramen en -trucks geparkeerd moesten gaan worden.

Handhaving is ruim 1.5 uur bezig geweest om eigenaren van de auto’s te bereiken. Dat lukte niet in alle gevallen.

Uiteindelijk zijn twee auto`s weggesleept. Voor €275.- sleepkosten kunnen de eigenaren hun auto bij Hoogwout Berging ophalen. Eén eigenaar kon op het laatste moment nog zijn voertuig ophalen (tegen betaling van €100,- voorrijkosten).

In totaal moesten er zeven auto’s worden weggehaald.

Op Facebook Wormerveer ontstond een levendige discussie over de rechtmatigheid van de wegsleepactie. Omdat ook de ‘gewone’ borden er stonden zou dat tegenstrijdig zijn. Maar de later geplaatste (tijdelijke) borden met ‘verboden te parkeren’ zouden de doorslag moeten geven.

En een filmpje:

Door Michel Schermer (Orkaan), Facebook Wormerveer.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • hans van rheenen

    Dat er geen zakken over de geldige verkeersborden gedaan worden, zoals bij bushaltes standaard is, zou voor mij een goede reden zijn om de verzekeraar rechtsbijstand om raad te vragen en eventueel alle gemaakte kosten laten reclameren.

  • Diederik Eijer

    Ik hoop dat handhaving dan ook de moed heeft om alle in de woonbuurt fout geparkeerde auto’s van de bezoekers van dit festijn weg te slepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *