Bekijk de plannen voor de nieuwe Thorbeckeweg

Een tunnel bij kruising Thorbeckeweg – Wibautstraat. Auto’s over de busbrug De Vlinder. De Westkolkdijk afgesloten. Busbanen langs de Thorbeckeweg en Wibautstraat. Een nieuw fietspad langs de N516. Langere opstelstroken voor de Coentunnel.

Het besluit over de nieuwe inrichting van de Thorbeckeweg (N516) wordt dit jaar definitief genomen. In 2021 en 2022 kan er dan gebouwd worden.

De plannen worden op een Inloopbijeenkomst op woensdag 23 januari aan omwonenden en andere belangstellenden gepresenteerd. De bijeenkomst is tussen 16.30 uur en 20.00 uur in Wijkcentrum Poelenburcht aan het Weerpad 1a in Zaandam.

Tijdens de bijeenkomst wordt toegelicht waarom voor deze variant (met tunnel) is gekozen, ook kunnen vragen worden gesteld. In maart wordt een definitief besluit verwacht. In 2020 kan dan het ontwerp worden vastgesteld. Het jaar daarop en in 2022 wordt de nieuwe verbinding dan gerealiseerd.

Kijk hier nogmaals het filmpje over de plannen voor Thorbeckeweg en Wibautstraat…

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Sonja

  Een nieuw fietspad langs de N516 zie ik niet.

 • Naar verwachting zal de biodiversiteit in het Vijfhoekpark er niet op vooruit gaan.
  Het Vijfhoekpark is een stukje stadsnatuur dat in 2001 ernstig bedreigd werd door de mogelijke komst van de gevangenis. Door middel van een referendum werd de gevangenis in dit park toen afgeblazen.
  Mooi dat het park er nog is. Maar het moet wel behouden blijven!

  • JK

   Onlangs nog wel eens in het Vijfhoekpark geweest? Het is een grote blubberzooi. Als je in de zomer langs het water wil zitten zit je in de vogelstront. Het halve park is vergaan van het onkruid. Verder schijten die buffels (jaja, het zijn geen buffels) ook nog eens de hele boel onder. Bij de ingang is het een verzameling afval en criminelen. En als je rustig denkt te gaan lopen op een vroege zondagmorgen worden je gedachten nog steeds overstemd door het verkeer op de Thorbeckeweg. Dus: biodversiteit? stadsnatuur? Het verhaal van de gevangenis is ook wel een beetje achterhaald. Weg met die stinkzooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *