Beroving Stadhuisplein Zaandam, politie zoekt getuigen

Een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard is vrijdagavond beroofd op het Stadhuisplein in Zaandam. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

De dader werd vergezeld door een andere jongen die hem tevergeefs de beroving uit zijn hoofd wilde praten en het opnam voor het slachtoffer. De politie is op zoek naar beide jongens.

De politie meldt: “Rond 23.40 uur werd de 15-jarige jongen uit Heerhugowaard aangesproken op station Zaandam door een jongen. De jongen meldde dat hij het gemunt had op zijn geld en eigendommen en zei dat hij een mes op zak had. De Heerhugowaarder heeft onder deze bedreiging en na een klap in zijn gezicht zijn spullen afgegeven.”

De eerste jongen is ongeveer 16 jaar oud, heeft een donkergetinte huidskleur, een normaal slank postuur, golvend heel kort haar en is gekleed in een zwart donkerblauw trainingspak.

De tweede jongen is ook ongeveer 16 jaar, heeft een lichte huidskleur, heeft donkerbruin/zwart haar en een donkere snor. Hij heeft een normaal slank postuur en draagt zwarte kleding.

De politie zoekt getuigen die deze avond in de omgeving van station Zaandam iets gezien of gehoord hebben. Heeft u tips? Neem dan contact op via 0900-8844, maak gebruik van het tipformulier of bel anoniem via 0800-7000.

Door redactie De Orkaan. Bron: politie.nl.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • M. vd Poel

  Heel normaal tegenwoordig, je leest niet anders. Mazzel dat het slachtoffer niet gestoken is.

 • Rob Berghouwer

  15jaar alleen tegen 12uur,kan je beter niet doen,ouders vinden het ook best.

  • Dirck Jonker

   Tijdstip maakt niet uit. Of het het nu ochtend, middag, avond of nacht is, je moet gewoon veilig buiten kunnen zijn. En het was op het Stadhuisplein en niet in een of ander donker steegje. Om 23.40 vrijdagavond is het daar niet echt uitgestorven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *