Beslissing Peperstraat in november

Op 11 november bespreekt de gemeenteraad het plan voor de sloop en nieuwbouw van de panden aan de Peperstraat voor de tweede keer in het Zaanstad Beraad. Op 25 november gaat de gemeenteraad een besluit nemen.

Op de agenda van de gemeenteraad van Zaanstad worden deze punten overigens niet vermeld – er is zelfs nog geen agenda voor die data – maar ontwikkelaar Accres is kennelijk wel op de hoogte en meldt deze data in haar nieuwsbrief.

Aanvankelijk was de planning dat in oktober 2021 een definitief besluit over sloop en nieuwbouw zou vallen. Maar door een lange inspreekavond en een eerste behandeling in het Zaanstad Beraad die ook de hele avond duurde, zijn nog niet alle vragen over het plan beantwoord.

Die vragen gaan over parkeren, de gevolgen voor de Bloemgracht, herhuisvesting, terugkeergaranties, het ‘vrijspelen’ van de Burcht, verkeer op de Peperstraat, de financiële onderbouwing en het probleem met het economisch en juridisch eigendom.

In de raad lijkt overigens wel een meerderheid voor sloop en nieuwbouw te zijn. Renovatie, iets waar de huidige bewoners de voorkeur aan geven, lijkt geen optie meer.

Het uitstellen van het besluit betekent dat de peildatum niet vóór 25 november zal worden afgegeven. Vanaf de peildatum start het herhuisvestingstraject en gelden de afspraken in het Sociaal Plan voor de bewoners. Binnen een jaar moet dan iedereen een andere woning hebben en kan de sloop beginnen.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *