Bir de Beagle gered! Maar geen winnaar…

Bir is een topmodel. Tenminste, voor De Orkaan. Hij woont in het oude burgemeestershuis van Krommenie, straalt waardigheid uit en zijn afbeelding gebruiken we graag bij stukjes over poep op de stoep of hondenbelasting. 

Helaas was hij de laatste tijd minder actief omdat hij al 14 is, terwijl Beagles gemiddeld 13 worden. Hij is dus eigenlijk met na-pensioen, en dat is hem gegund.

Vanaf vorige week werd hij ineens onrustig. Het begon zeer waarschijnlijk toen hij de volgende post op Facebook zag:

Zijn baasjes negeerden zijn drang en corrigeerden hem in zijn opgewonden gedrag. Ze schreven het af als dementie. Totdat vandaag het hek van de dam was, of liever: het tuinhekje stond open. Bir nam het heft in eigen poot:

Wij belden de baas van Bir en confronteerden hem met het feit dat Bir helemaal van Krommenie naar Assendelft was getogen voor een halsband. Zo dementerend komt dat bij ons niet over? Zijn baasje dacht daar anders over:

“Integendeel. Als hij beter op de Facebookpagina van de politie had gekeken, dan had hij zichzelf de wandeling kunnen besparen. Die halsband was namelijk afgelopen vrijdag al vergeven…”

Hier zie je Bir uit onze collectie als fotomodel:

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *