Blues aan de Zaan: Ben Poole, Ruben Hoeke, Big Bo en Sari Schorr (7/10)

Op Blues aan de Zaan (7 oktober) treden Ben Poole, de Ruben Hoeke Band, Big Bo en Sari Schorr op bij Podium de Flux.

Is het de moeite waard om in je agenda te zetten of kaarten te bestellen? Oordeel zelf. De Orkaan zocht de vier artiesten op YouTube op en vond de volgende filmpjes van live-optredens.

Gitarist Ben Poole komt uit het Engelse Brighton. Volgens de Flux “het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene. Ben deelde al het podium met legendes als John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck.” Zijn laatste studioalbum is Time Has Come. (Live in Groesbeek, 2012)

Ruben Hoeke (Zaankanter!) werd uitgeroepen tot beste gitarist van de Benelux door de lezers van Gitarist Magazine. (Uur lang Live in Overijssel, 2015)

Bo Brocken (artiestennaam: Big Bo) begeleidt zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, cigarbox gitaar, hi-hatt en bassdrum, een one-man-band met eigen werk en blues-klassiekers uit de jaren 30, 40 en 50.

Sari Schorr is volgens De Flux “Amerikaanse powervrouw met een dijk van een bluesstem”. Haar debuutalbum A Force Of Nature werd geproduceerd door Mike Vernon, bekend van Fleetwood Mac en Eric Clapton, live in London:

Meer voorproefjes op Facebook-pagina Podium De Flux.

European Blues Challenge 2020 naar Zaanstad?

De Dutch Blues Foundation zet zich met steun van Gemeente Zaanstad in om de jubileumeditie van de European Blues Challenge in 2020 te organiseren in Zaanstad, in het Zaantheater. Dit internationaal blues festival wordt jaarlijks op wisselende locaties in Europa gehouden. Aan de Challenge nemen jaarlijks 20 tot 22 Europese blues bands deel.

De European Blues Union beslist in 2018 over de locatie van de European Blues Challenge 2020. B&W heef besloten het blues festival te ondersteunen met een bedrag van € 18.000 als het in Zaanstad georganiseerd wordt.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *