VHC Jongens organiseert in samenwerking met Stichting Voedsel Verbindt en Biodiversiteit op je bord ook dit jaar weer een Boerenjongens Dag in Oostzaan. Deze dag staat in het teken van de korte keten en duurzaamheid.

‘Samen ontdekken wat de lokale boeren te bieden hebben.’ De dag bestaat uit 2 onderdelen: een challenge en een markt.

Boerenjongens Dag Challenge

Voor de Boerenjongens Dag Challenge op maandag 23 oktober wordt gezocht naar 6 professionele chef-koks. De uitdaging voor de chef-koks is om een gerecht te maken met producten die in totaal niet meer dan 500 voedselkilometers hebben afgelegd.

In de kookstudio van VHC in Oostzaan gaan de koks de strijd met elkaar aan. Met hun gerechten gaan zij de vakjury overtuigen. Om 14.00 uur worden de gerechten van de koks beoordeeld door Carlo Verhart, Jozua Jaring, Yolanda Vesters en Leon Mazairac. De jury beoordeelt wie de nieuwe duurzaamheidskok wordt. Om 14.30 uur vindt de prijsuitreiking door wethouder Dral plaats.

Boerenjongens Markt

Er is een Boerenjongens Markt aanwezig waar de koks om 12.00 uur hun producten mogen verzamelen voor de challenge. Van 13.00 – 16.00 uur is de markt geopend voor publiek. Op deze markt kun je kennis maken met een twintigtal lokale leveranciers en met verschillende streekgebonden producten. Natuurlijk kun je bij de Challenge zelf ontdekken wat de koks aan het koken zijn en welke kok de prijs in ontvangst mag nemen.

Maandag 23 oktober van 13.00 uur tot 16.00 uur, Ambacht 3, Oostzaan.

Foto Boerenjongensmarkt 2022

Bron en foto: website VHC Jongens Oostzaan